Neveljaven naslov v repozitoriju - neujemanje vsote razpršil

W: Ni mogoče dobiti http://archive.getdeb.net/ubuntu/dists/utopic-getdeb/games/binary-i386/Packages  Neujemanje vsote razpršil


Tole javi pri update-u repozitorija. V GUI načinu točno takega naslova ni, da bi ga lahko odstranil.
Bi moral ta naslov dodati? Če, v kakšni obliki?
Ko sem ta link skopiral, da bi ga dodal med naslove, se gumb za potrditev ni aktiviral. Torej je očitno napačna oblika naslova ...

Komentarji

  • Očitno si dodal getdeb skladišče. Zakomentiraj vsebino ali pa izbriši fajl /etc/apt/sources.list.d/getdeb.list

    In še vedno ti je težko napisat v postu kateri ubuntu uporabljaš, madona so ta pravila tečna ane :)
  • slitkx Član
    uredil/-a 29. November, 2014
    Sem že nekajkrat v drugih temah omenil, v katerem Ubuntu-ju sem. Sem tudi 100%, da si vse te teme videl.
    Ampak tebi na dušo - 14.10. (Sem sprobal 14.04, pa me zgolj LTS ne prepriča, da bi ostal na starejšem.)

    Dodal sem http://archive.getdeb.net/ubuntu (utopic-getdeb apps) in http://archive.getdeb.net/ubuntu (utopic-getdeb games). Kateri od teh dveh linkov je enak onemu iz terminalnega izpisa? Ta za igre je podoben, ni pa enak.

    V GUI-ju sem naslova sedaj sicer izklopil in izpisa po update-u ni več, a ti odgovor na vprašanje, zakaj se naslov ne ujema.



  • Tudi če si milijonkrat v drugi temi omenil na katerem Ubuntuju si, je čisto vseeno. VEDNO ko odpreš novo temo napiši kateri ubuntu uporabljaš. Vedno.
    In drugi link (games) je ta, ki teži z hash sum mismatch.

    In ne, ne bom odgovoril na vprašanje zakaj.

    Lp
  • slitkx Član
    uredil/-a 29. November, 2014
    Bom že raje iskal rešitve drugje, kjer imajo normalna pravila. (Ne, tovrstno teženje na UBUNTU forumu (ker je milijon Ubuntu distribucij) ni normalno.) Pa naj bo forum namenjen sam sebi. Pa tebi.

    Btw, če bi ti šlo res za to, da pomagaš, bi se zavzel za to, da bi se dalo v profilu označiti/napisati distribucijo, ki bi se potlej samodejno izpisala ob vsakem postu. Ampak godrnjaš.

    Lp.
  • CrazyLemon Skrbnik
    uredil/-a 29. November, 2014
    Joj kako se mi ne da spet ukvarjat s tabo ampak naj ti bo.. moj zadnji odgovor glede pravil.

    Pravilo je preprosto, vsem razen tebi. Ubuntu različico se napiše zato, da tisti ki ti bo pomagal ve kaj uporabljaš in ti na podlagi tega lažje svetuje, Ubuntu različico se napiše tudi zato, da tisti ki bo iskal po guglu ali forumu pomoč, bo videl katero ubuntu različico uporablja nekdo, ki je težavo rešil in lahko sam preizkusi to rešitev.
    Pravila so tu zato, da je forum pregleden in ne posvinjan z raznimi temami, ki nimajo ne repa ne glave.

    Ampak ne.. težko je napisat dve besedi, gremo raje težit skrbniku, ki prostovoljno opravlja vse kar je v zvezi s forumom naj on to programsko reši, da ja ne bom zgubljal časa s pisanjem odvečnih besed ane.

    In ker smo že pri pravilih...
    vse kar bo objavljeno v tej temi in bo offtopic (recimo debata o tem kako smiselna so pravila) bo izbrisano.

    Aja.. in če boš pričakoval na forumih pomoč ti "ti odgovor na vprašanje" čisto nič ne bo pomagalo, v bistvu bo imelo nasprotni učinek.
  • slitkx , "Ubuntu forum" ni obljubljeni support kateri je prišel zraven komercijalnega nakupa. Za nasvet ali kakršnokoli pomoč tukaj PROSIMO ostale uporabnike in ne ZAHTEVAMO ničesar ker ti noben tukaj ni dolžan pomagati-to je le dobra volja.
    Vidim da vneto rešuješ začetniške težave in je najbrž preveč adrenalina ko naletiš na kakšno težavo.. Take it easy..
    Namig dneva-preberi kaj je Linux,ukazna vrstica,repozitorij,instaliranje gonilnika..To ti bo več pomagalo da razumeš Linux kot da iščeš nekaj kaj ne razumeš..
    Lep dan pa brez zamere!
  • včasih getdeb strežnik ne dela. takrat se napiše to sporočilo. pač je treba precej denarja za vzdrževanje takega strežnika. malo mi je škoda ker cannonical ne sponzorira take geste kjer se prostovoljci trudijo pakirat zadnje stabilne verzije programov za LTS izvedenke. saj mogoče bo v prihodnje nekaj podobnega na LTS. bomo videli.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.