Nov forum Ubuntu.si

R33D3M33R Član
uredil/-a 12. November, 2014 v Novice
Že od samih začetkov strani Ubuntu.si je bil pomemben del strani forum in sicer PunBB. Čeprav je PunBB svoje delo opravljal zadovoljivo in ni imel resnih pomanjkljivosti, je razvoj obtičal. Od zadnje uradne različice 1.4.2 sta namreč minili kar dve leti! Da bi se prilagodili modernim uporabnikom, ki za brskanje po spletu uporabljajo tablice, pametne telefone in podobno strojno opremo z majhnim zaslonom ter v želji, da uporabimo nek forum, ki se redno posodablja in razvija, smo se odločili, da forum nadgradimo v Vanilla Forums.

Potrudili smo se, da smo forum ohranili pregleden s prilagojeno temo Bootstrap ter ikonami po meri, ki jih boste gotovo prepoznali iz starega foruma. Število vstavkov smo poskušali ohraniti na minimumu, a to še ne pomeni, da boste pogrešali kakšno funkcijo iz starega foruma. Ohranili smo tudi sistem objavljanja novic v Wordpressu in njihovo komentiranje na forumu preko prilagojenega vstavka za Wordpress.

Z novim forumom smo se odločili, da prevetrimo tudi pravila in pogoje uporabe, ki se sicer ne bistveno razlikujejo od prejšnjih, vseeno pa priporočamo, da si jih preberete.

Brez težav seveda ne gre. Poskušali smo odpraviti vse napake na katere smo naleteli ob namestitvi (in teh ni bilo malo) in z zadovoljstvom lahko zapišem, da nam je uspelo. Stare povezave smo ustrezno preusmerili, tako da se boste težko znašli pred nedelujočo. Zasebna sporočila žal niso bila kopirana, saj jih skripta za izvoz ni prepoznala. V primeru, da želite njihovo varnostno kopijo, nam pošljite sporočilo in dobili jih boste v stisnjeni besedilni datoteki po e-pošti. Zahtevek za kopijo morate vložiti v roku 1 meseca po tej objavi, po tem času bodo podatki nepovratno izbrisani iz podatkovne zbirke.

Seveda pa se tudi tako budnim očesom marsikatera napaka izmuzne, zato vas prosimo, da nam morebitne napake sporočite v komentarjih na to novico na forumu. V kolikor bi imeli težave z samo prijavo, vpisom ali podobnim, kar bi v celoti onemogočilo sodelovanje na forumu, nam pošljite e-pošto na info afna ubuntu.si ali pa se nam pridružite na kanalu #ubuntu-si na omrežju Freenode (kontaktni osebi sta CrazyLemon in R33D3M33R).

Želimo si, da bi vam bil nov forum všeč in da bi ga radi uporabljali.

Lep pozdrav,

Ekipa Ubuntu.si
«1

Komentarji

  • sasa Član Ubuntu.si
    uredil/-a 11. November, 2014
    me zaploska!

    Fantje, zadeva je čisto huda in stylish ;) Pohvale!
  • dragan75 Član
    uredil/-a 12. November, 2014
    V chromu ne morem dostopat do strani. Napiše nekaj takega:

    Vaša povezava ni zasebna

    Napadalci morda poskušajo ukrasti vaše podatke s spletnega mesta www.ubuntu.si (na primer gesla, sporočila ali kreditne kartice).

    Spletno mesto www.ubuntu.si za zaščito vaših podatkov običajno uporablja šifriranje. Ko se je Chrome tokrat poskusil povezati s spletnim mestom www.ubuntu.si, je to poslalo nazaj nenavadne in nepravilne poverilnice. Ali se torej napadalec izdaja za spletno mesto www.ubuntu.si ali pa je povezavo prekinil zaslon za prijavo v omrežje Wi-Fi. Vaši podatki so še vedno varni, saj je Chrome ustavil povezavo, preden bi prišlo do izmenjave podatkov.

    Spletnega mesta www.ubuntu.si trenutno ni mogoče obiskati, saj uporablja protokol HSTS. Napake omrežja in napadi na omrežje so običajno začasni, zato bo ta stran verjetno delovala pozneje.
  • CrazyLemon Skrbnik
    uredil/-a 12. November, 2014
    Počisti cache/predpomnilnik v brskalniku in uporabi http in ne https. Potekel nam je SSL certifikat (https) in zato pokaže opozorilo.
  • CrazyLemon;42365" je dejal/-a:
    Počisti cache/predpomnilnik v brskalniku in uporabi http in ne https. Potekel nam je SSL certifikat (https) in zato pokaže opozorilo.
    Tako je, že delamo na zamenjavi, zato brez skrbi.
  • Sedaj vse normalno dela in bo tako (no vsaj certifikat bo) do 2019 :)
  • Pozdravljeni ustvarjalci foruma.
    Lepo ste naredili. Vendar sem sedaj moral vstopiti kot nov uporabnik.
    Saj kot MiranR ne morem vstopiti. Sem že 3X poizkusil da dobim novo geslo, vendar odgovora ni. Prosim za pomoč
  • CrazyLemon Skrbnik
    uredil/-a 17. November, 2014
    In namesto da pišeš na info afna ubuntu.si , tako kot smo lepo napisali v novici, odpreš nov račun? :)
    Pa priporočam ti da na mail pišeš z mailom, ki si ga nastavil ob registraciji računa MiranR drugače ti ne bom mogel pomagat :)
  • Na naslov e-pošte, ki je vpisan za uporabnika MiranR, je bilo poslano obvestilo o zamenjavi gesla. Mislim, da bi moralo iti. V primeru, da pošta ni prispela, je morda med neželenimi sporočili.
  • Se opravičujem za zaplete, ker sem površno prebral.

    Sem pregledal tudi med nezaželeno pošto. Ker sem pred leti pisal iz službenega mail-a, lahko da je to še tam. Čeprav sem ga popravil na nov naslov.
    Če ne bo šlo, bom ostal na tem.
    Hvala za vaš trud.
  • Slabo se vidi katere teme imajo nova sporočila. Sicer ko vstopiš v temo se še nekako vidi samo ne na glavni strani. samo saj verjetno nisem edini, ki je to opazil...
  • Teme z novimi sporočili so v meniju Razprave na vrhu in označene z rumeno oznako.
  • gregor3000;42385" je dejal/-a:
    Slabo se vidi katere teme imajo nova sporočila. Sicer ko vstopiš v temo se še nekako vidi samo ne na glavni strani. samo saj verjetno nisem edini, ki je to opazil...
    Torej kot je andrej omenil, greš v nedavne razprave tam pa vidiš oznake 'X nov' za komentar. Ta oznaka ima sedaj večjo velikost pisave in drugo barvo, da malo bolj izstopa. :)
  • Rad bi prosil vse člane, ki imajo morebiti težave z prijavljanjem, da NE USTVARJAJO NOVIH UPORABNIŠKIH IMEN (s tem zadevo še bolj zakomplicirajo), temveč pišejo na info afna ubuntu.si. Hvala!
  • Jaz pa nikakor več ne najdem opcije 'ODJAVA'
    Navajen sem, da se odjavim iz vsake seje, ki jo zapuščam!
  • Klikneš na tisti zobnik v desnem zgornjem kotu in klikneš "Odjavi se" :)
  • CrazyLemon je dejal/-a:
    Klikneš na tisti zobnik v desnem zgornjem kotu in klikneš "Odjavi se" :)
    Hvala za navodilo.
    Še ena zadevica morda. Pri branju sporočil pridem na konec strani in bi rad skočil na vrh! Fino bi bilo, če bi nekje na dnu strani bila povezava za ' Na vrh ' ali pa kar vedno na desni strani vidne strani. Tako imajo nekatere druge spletne strani urejeno!

  • No sem dodal tudi to sedaj :)
  • CrazyLemon je dejal/-a:
    No sem dodal tudi to sedaj :)
    Odlično narejeno ! Hvala!

    Zdaj pa še ena :)
    Sicer je to morda bolj moje neznanje. Recimo odprem 'Nedavne razprave' in vidim kje in koliko je novih odgovorov. Odprem razpravo pa me vrže na prvo objavo in ne na novo objavo v razpravi. Se pravi, da bi rad začel brati tam , kjer sem končal ob zadnejm obisku!

    Lep pozdrav!
    Dušan
  • No to pa ne bo šlo.. ker vedno ob kliku na povezavo boš opazil da je v URL-ju "#latest" - torej te vrže na zadnjo objavo.
    To kar ti želiš pomeni, da bi forum moral slediti, katero sporočilo si prebral in kaj te še čaka.
    To ima slo-tech, ubuntu.si pa ne (žal??) :D
  • Trenutno je število objav na temo premajhno, da bi bila vgradnja takega sistema smiselna.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.