Kubuntu na USB ključku

Ali je možno inštalirati Kubuntu na USB? Pa prav tako zares, ne kako Live USB različico. Vse tako, kot bi inštaliral na trdi disk. Zanima me za to rešitev, ker imam prenosnik, nimam pa več diska notri.

Komentarji

  • Naj bi šlo. Ob namestitvi izberi USB ključek kot cilj. Težava zna biti edino v tem, da taka namestitev hitro »obrablja« celice ključka in skrajša življenjsko dobo.
  • gregor3000 Član
    uredil/-a 16. February, 2015
    disk se da zamenjat. nov stane od 40 EUR dalje. videl sem celo neke kitajske za 20 EUR (manjši disk okrog 160 GB) samo ne vem kako dobri so.

    USB ne bo hiter za desktop. ob namestitvi je potrebno določiti da se GRUB namesti na ključek. potrebno je tudi izklopiti /swap ampak potem potrebuješ dovolj RAM pomnilnika: https://help.ubuntu.com/community/SwapFaq

    vsekakor za namizje bi bilo bolje dobiti vsaj rabljen disk če že ne kar novega in ga zamenjat.

    edit: ali pa USB disk namesto ključka!
  • Disk, ki sem ga imel notri, je okej. Problem je, ker je nekaj drugega narobe; domnevno računalnik blokira zaradi povezave matična plošča - disk. Tako sem mislil, da bi sedaj ta računalnik uporabil za Ubuntu preko USB. Očitno pa USB ne zna delovati kot SSD disk, čeprav je tehnologija menda podobna.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.