[rešeno] [14.04] Občasno nepopolno delovanje tipkovnice (določenih tipk)

Pozdravljen

Sem nov uporabnik Ubuntu 14.04 operacijskega sistema in nad jim izredno zadovoljen- RES ENKRATNO ( moj prvi Linux) . Sem nezahteven uporabnik z malo računalniškega znanja , sistem pa mi ponuja točno to kar potrebujem . Problem pa imam naslednji. Sem kupil nov prenosnik Acer e1 522 kateri je mel gor linux limpus brez grafičnega vmesnika( to so mi povedali v spletni trgovini). Sem z nekaj pomoči prijateljev sedaj gor instaliral ubuntu 14.04. Občasno mi prenehajo delovat nekatere tipke na tipkovnici ( 2,4,5 črka O in še nekatere).Potem spet za nekaj časa vse normalo deluje kot da se nebi zgodilo nič . Pomaga tudi včasih če dam računalnik v stanje pripravljenosti in potem deluje spet normalno. Sem probal tudi verzijo ubuntu 14.10 pa iman občutek ta tam deluje še slabše. Zato s

Lp Boštjan

Komentarji

  • Super bi bilo, če bi povedal točne specifikacije, ker lahko obstaja več različic istega modela prenosnika.
  • Ima amd e2 3800 procesor 1,3 GHz 2 MB L2 cache ,grafično AMD radeon HD 8280, 2 GB RAM in 320 GB diska
  • tipke prenehajo delovat? To je po mojem osebnem mnenju napaka v tipkovnici.

    lahko poskusiš pritisnit alt+crtl+f2 da vidiš če v konzoli delujejo.
  • Ravno danes ko sem prižgal računalnik enih 15 minut niso delovale omenjene tipke, potem pa iz čistega mira delujejo spet normalno . Računalnik sem uporabljal približno 2 uri. Sem se že skoraj navadil na omenjeno težavo in me čedalje manj moti, ker vem da bo čez čas spet Ok.
    Bom pa poizkusil v konzoli , trenutno nisem doma. A je to potrebno preizkusit takrat ko ne delujejo?
  • Sem probal z alt+crtl+f2 in tudi tam ne delujejo. Na hitro sem pregledal katere ne delujejo:
    2 , 4,5,7,8,0 črki O in I ter tipka backspace.
  • Hm.. po moje je to napaka pri strojni opremi ker vedno enake številke/črke ne delujejo.
  • Bom probal namestit Windows 7 (mi bo pomagal prijatelj) in bomo videli kako bo tam(če ne ga bom vrnil spletne mu trgovcu).Bom javil kako se bo obneslo. Še enkrat hvala vsem za vaš trud
  • Kaj pa če bi poskusil live ubuntu ? Torej zalaufaš ubuntu kot si ga ob namestitvi s to razliko da ga 'Preizkusiš' in ne namestiš.. in nato uporabljaj v preizkusnem načinu in preveri če se to zgodi tudi tam. Če se je to težava s strojno opremo in uveljavljaj garancijo.
  • Če je težava v gonilnikih, bo probleme delal tudi Live Ubuntu. Preizkus z Windows 7 (za namene preizkusa jih ne rabiš aktivirati) se zdi še najbolj zanesljiv način za določitev ali je napaka strojne ali programske narave.
  • Bom probal po 22 uri ko pridem domov tray verzijo.
  • Sem zdaj probal , pa tudi v try instalaciji in ne delujejo. Sem pa za probo vzel iz službe USB IBM tipkovnico in je takoj začela delovat.Na zunanji tipkovnici vse Ok na prenosniku pa omenjene tipke ne delujejo -trenutno .Ne vem kaj naj si mislim.

    Lp
  • In spet so začele tipke čudežno delovat. Najprej sem imel občutek da rabijo več več mehanskega pritiska da aktivirajo tipko. Čez par minut pa je njihova občutljivost enaka ostalim tipkam.

  • Kaj naj naredim ? Računalnik kupljen 6.2 tako da ga eventuelno lahko vrnem do 20.2 na podlagi odstopa od pogodbe ali pa še prej probam z windowsi (bom moral spet gnjavit prijatelje, pa še časa ni veliko ?
    Zdaj pišem z zunanjo tipkovnico in vse deluje kot treba , tipkovnica na prenosniku pa še vedno nič oziroma določeni znaki.
  • Sedaj sem zagnal posodobitev in med posodobitvijo spet začela delovat(prej uro in pol ,koliko sem imel prižgan računalnik, omenjene tipke niso reagirale) . Ali je to čisto naključje ali pa...
  • REŠENO. Smo instalirali windows pa so svari ble enake. So mi delali fantje računalničarji v službi in so še ugotovili ,da tudi občasno prekinjajo USB porti. Prenosnik poslan nazaj spletnemu trgovcu upam da nebo nobeni zapletov.
    Še enkrat hvala vsem. Bom pa na nov računalnik sigurno instaliral UBUNTU.

    LP
  • ja, saj sem rekel, da je hardware napaka :-P
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.