Kaj namesto thunderbirda?

Thunderbird je postal malce počasen - nove maile zelo počasi odpira, potem ko že prebereš mail je še vedno boldan in označen kot neprebran,... (moj gamail ima že nekaj čez 8GB mailov, ženin 4GB, še en trtji račun ima tudi nekaj čez GB mailov). Iščem alternativo. Računalnik najbrž ni problem (4 jedernik s 4GB rama in ssd-jem)
Kaj naj poštni odjemalec zna? Mora podpirati več računov, pošiljati mail iz več računov, enostavna uporaba, hitrost,... ali na kratko kot Thunderbird, le da nima problemov z preveč pošte.
Poskusil sem Evolution, pa filtri ne delujejo kot bi mogli, in pošiljanje iz več računov ne dela kot bi moralo, obremenjuje procesor,...
Kmail me ni pritegnil,
Clawsmail izgleda špartansko in ni to to.
Zimbra deluje žal še počasneje kot Thunderbird, drugače pa se mi zdi boljša kot TB.

Zmanjkalo mi je kandidatov. Kaj naj še preizkusim?

Komentarji

  • Lahko poskusiš Geary.. samo ko imaš ~13GB mailov potem ja.. boš težko našel nekaj kar ni počasno. :)
  • Sedaj testiram FossaMail, ki je baje optimizirana verzija TB-ja. Mogoče bo vredu ;-)
  • Kaj hitrejšega kot Claws Mail najbrž ne boš našel. Sem ga uporabljal pred leti na enem slabšem računalniku in je bil precej bolj odziven kot Thunderbird. Je pa res, da ni ravno lep :).
  • Thunderbird običajno postane precej hitrejši, če ima čimmanjši Inbox (Mapa prejeto), saj ga stalno prečesava.
  • staro e pošto je treba arhivirat v druge mape pa bo vse delalo hitreje.

    sej tudi Outlook podpira mislim da do okrog 24 GB samo dela pa ne ravno hitro. tudi gmail v brskalniku v resnici ne prebira vedno vseh mailov ampak ti jih samo nekaj prikazuje hkrati na ekran.

    tako da najbolje je prestaviti staro e-pošto v arhiv pa bo vse bistveno hitreje delovalo. verjetno ni potreben reden dostop do vseh 8 GB.

    e-pošta se nasploh zlorablja za pošiljanje vseh mogočih datotek, ko pa je hitreje in bolj ekonomično da se datoteka shrane nekam drugam (oblak?!) in se nato polje le link to datoteke. ne pa da se 50 slik po mejlu pošlje, da o raznih brezveznih smešnih filmčkih in PowerPoint prezentacijah ne govorimo.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.