[rešeno] Digitalno potrdilo Sigenca

angelinap Član
uredil/-a 9. April, 2015 v Programi
Pozdravljeni, sem manj spretna a vztrajna z uporabo Ubuntuja. zelo hvaležna, ker je to moja dolgoletna želja. Skoraj vse, kar sem prej počela v Win , lahko sedaj v Ubuntuju. Celo do NKB banke lahko dostopam, ker imam generator kode, medtem, ko do Abaneta ne morem, ker sem želela namestiti digitalno potrdilo Sigenca, ki ga imam na USB ključu a ne gre. Mi lahko kdo pomaga prosim, ker moram samo zaradi tega uporabljati drug star računalnik, ki pa je neznansko počasen. Na tistem, kjer uporabljam Ubuntu 12,04 pa nimam Win. Srčna hvala za pomoč. angelinap

Komentarji

  • a to imajo kak poseben USB ključ? ali gre za navadno digitalno potrdilo? če je navadno digitalno potrdilo potem se pač to uvozi v Firefox. Uvoz poteka enako kot pri windows.

    Če pa imajo kak poseben ključ za dostop do banke tam je pač lahko problem pri gonilnikih (primer hacom in proklik).

    Je pa še ena variant da se naloži windowse v virtualni računalnik. samo to je malo bolj komplicirano. :-)
  • CrazyLemon Skrbnik
    uredil/-a 26. March, 2015
    Kateri brskalnik pa uporabljate?

    Če uporabljate Google Chrome ga preprosto uvozite na naslednji način.
    Odprete povezavo chrome://settings/certificates v brskalniku.
    Kliknete na Uvozi in nato najdete datoteko s končnico p12 na svojem USB ključu. Po izbiri certifikata bo vas vprašalo po geslu. Vpišete svoje geslo in ne avtorizacijsko kodo za prevzem potrdila.

    To je to za chrome.

    Za Firefox pa sledite korakom na sliki. Zadnji korak pa je enak kot pri Google Chrome. Torej na USB ključu izberete svoj certifikat, vpišete svoje geslo in to je to.
    image


  • Najlepša hvala za pomoč. Zelo nazorno in učinkovito. Uspelo mi je namestiti certifikat in brezhibno deluje. Vse dobro in uspešno v dobrobit vseh. A
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.