Airplay IcyBox

Dere5 Član
uredil/-a 15. May, 2015 v Težave s strojno opremo
Moj OS je Linux Mint 17.
Kupil sem WiFi AirPlay napravo IcyBox (Mimovrste) za brezžično predvajanje glasbe na glasbeni stolp iz PC ali tabličnega računalnika. Naprava deluje brezhibno v domačem omrežju na OS Win7 in preko androida na tabličnem računalniku. Vsi poskusi delovanja v linux okolju pa so neuspešni. Nameščanje DLNA/UpNp paketov, pulseaudio paketov, knjižnic, prilagajanje požarnega zida, izklaplanje le tega ipd. neuspešno. Ima kdo izkušnje s tem? Vesel bi bil pomoči, saj je preklaplanje v "modro namizje" zaradi uporabe Airplay-a boleč odklon od zvestega uporabnika linuxa.

Lep pozdrav, Dere

Komentarji

  • Upam trditi, da sem poskusil vse recepte s spleta, rezultata pa ni. Izgleda, da je zadeva 2 leti nazaj delovala, sedaj pa ne več. Win7 uporablja za to opravilo W. mediaplayer, Android zopet namenski predvajalnik, Linux pa le tega nima oz. je pred leti obljubljal, da je možno ves zvok "izvažati" preko WiFi povezave. Nameščene imam vse pakete za DLNA/UpNP protokol audio streaming, poskusil sem večino glavnih linux predvajalnikov, pa nič. V izbirniku pulseaudio naprav lahko izberem WiFi stream napravo, tudi v nastavitvah pulseaudio lahko izberem Airplay mode a zvoka ne morem pretočiti na Icy Box. Še to, požarni zid v linux izklopim oz. odpiram porte pa še ne deluje.
    Če je rešitev, bi je bil zelo vesel, ker imam vso glasbo na linux particijah in je kot pravim prehod na modro namizje ne samo boleč, temveč tudi delno razočaranje.

    pozdrav, Dere
  • dragan75 Član
    uredil/-a 17. May, 2015
    Če prav razumem, potrebuješ program na linuxu, ki bo znal servirati glasbo preko DLNA/UPnP. Serviio to zna, ne vem pa, če se bo razumel z IcyBox-om
  • Morda bi Serviio res deloval, a je na voljo le za 64bit sisteme. Moj je 32bit. Banshee in Clementine imata opcijo podpore airplay ali upnp pretakanja zvoka, vendar ne delujeta.
    Moram priznati, da imam zadnjih 14 dni zapolnjenih z iskanjem rešitve po forumih, ki pa ne ponujajo povprečnemu uporabniku prijaznih rešitev npr. konfiguriranje Rygel-a s tem da mi ni jasno niti kaj sploh mora program početi. Skratka upam, da je kak uporabnik IcyBoxa v SLO, ki je prepričal linux OS da mu brezžično predvaja glasbo na avdio sistem in je to znanje pripravljen posredovati širšim množicam.

    lp, Dere
  • Serviio bi moral delati tudi na 32 bitnem sistemu. Pri zahtevah je samo za Mace napisano, da morajo biti 64 bitni.
    Meni je uspelo doma usposobiti tudi minidlna. Tega najdeš v programskem središču.
  • Oboje sem snel z neta, vendar mi od tu dalje zmanjka znanja tipkanja v terminal. Prosim za kakšen praktičen napotek v stilu step by step sicer ne bo kruha iz te moke.

    lp, Dere
  • Namestite serviia na povezavi wiki.serviio.org/doku.php?id=howto:linux:install:ubuntu15-04 neuspešna.
    Začne se že s paketom ffmpeg, ki ni več na voljo v skladišču itn....
    Obstaja sploh rešitev?
  • V lubuntu 15.04 gre. A mint bazira na strejši distribuciji?
    Potem moraš uporabiti kakšen starejši vodič:

    This is how to proceed in order to make serviio work on ubuntu 14.04

    sudo add-apt-repository 'deb http://ppa.launchpad.net/jon-severinsson/ffmpeg/ubuntu trusty main' && sudo add-apt-repository 'deb http://ppa.launchpad.net/jon-severinsson/ffmpeg/ubuntu saucy main' && sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 1DB8ADC1CFCA9579 && sudo apt-get update

    sudo apt-get install ffmpeg
  • Dere5 je dejal/-a:
    Namestite serviia na povezavi wiki.serviio.org/doku.php?id=howto:linux:install:ubuntu15-04 neuspešna.
    Začne se že s paketom ffmpeg, ki ni več na voljo v skladišču itn....
    Obstaja sploh rešitev?
    Mint namesto ffmpeg uporablja razvejitev imenovano libav (avconv).
  • Namestil sem Rygel, ki tudi daje spodbudne znake (kot MediaTomb, ki sem ga že prej poskusil).
    Rezultat = Banshee in VLC kažeta mape in datoteke v skupni rabi (glasba, video, slikeja). Tudi predvajam lahko vse. Manjka zopet samo še zvok na glasb. stolpu. Seveda sem namestil tudi Pulseaudio Device Chooser in se temeljito poigral z vsemi nastavitvami v vseh možnih kombinacijah. DLNA/UPNP opcija bi verjetno morala dati rezultat - tako je nastavljen moj tablični android, ki veselo poganja IcyBox od 1. dne. Še to dodam: probal sem vse sorte nastavitev požarnega zidu, forwardiranja portov, izklopa pož. zidu, nastavitve routerja pa nič ne hasne. V katerem neki zajcu tiči grm?!
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.