Nova tema in vsebine za Ubuntu.si

Novembra lani smo prešli na nov forum (VanillaForums) in zanj ustvarili tudi moderno temo, prijazno do uporabnikov, ki za brskanje po spletu uporabljajo tablice, pametne telefone in podobno strojno opremo z majhnim zaslonom. Naša želja je bila, da bi temu zgledu kmalu sledila tudi glavna stran, a se je njen razvoj zaradi različnih razlogov zamaknil v prihodnost.

Po malo več kot treh tednih sproščenega razvoja na spletišču GitHub, je končno nastopil čas, da novo temo predstavimo tudi širši javnosti. Kot osnovo smo si izbrali odzivno temo Enigma, ki pa se je izkazala za manj prilagodljivo kot pa smo pričakovali, vendar smo jo kljub temu uspeli ukrotiti :).

Konkretno smo prilagodili tudi vsebine. Na prvi strani vas bo poleg ščepca novic pričakalo tudi zadnje s foruma in nekaj pomembnih povezav, popolnoma smo preuredili odsek Kaj je Ubuntu in predstavili bistvene zmožnosti. V pogostih vprašanjih vas bo sedaj pričakal vprašalnik, ki vam bo pomagal izbrati različico Ubuntu primerno za vas, poenostavljene pa so tudi povezave. Ker je skupnost Ubuntu živa in se spreminja, smo seveda posodobili tudi stran Skupnost.

Kot ob vsaki večji spremembi, smo tudi tukaj lahko spregledali kakšno napako, zato vas prosimo, da nam morebitne napake sporočite v komentarjih na to novico na forumu. Ker razvoj poteka javno, lahko napake sporočite tudi na spletišče GitHub, veseli pa bi bili tudi kakšnih izboljšav v obliki popravkov kode.

Naša želja je, da bi vam bila nova stran všeč in da bi jo z veseljem uporabljali.

Lep pozdrav,

Ekipa Ubuntu.si

Komentarji

  • Vse pohvale za osvežitev strani.
    Bravo!
  • Hvala hvala *bow* :)
  • "Kaj je Ubuntu" - prva slika ni odzivna na IE in Gogole Chrome. nimam pametnega tel. da bi pogledal, če se tam odzove, še manj pa imam windows pametni tel.
    "Skupnost" - tabele niso odzivne v IE (velja enako - ne morem probat drugje). v Google Chrome da slider k tabeli.

    drugače zgleda ok. v vsebino se nisem toliko spuščal.
  • "Skupnost" tabela je odzivna vendar samo ko je >771px. Potem se uveljavi bootstrap.css in predlaga whitespace:'no-wrap' - tko da consider it fixed :D

    Prva slika je odzivna.. samo ne prikaže celotne slike ko zmanjšaš pxle. Glavno je da ni sliderja! :)
  • Slika v Kaj je Ubuntu je pravzaprav ozadje odzivnega diva in se sproti reže. To omogoča, da je besedilo berljivo na nižjih ločljivostih tudi brez spreminjanja njegove barve.
    Pri tabeli v Skupnost se pa na nižjih ločljivostih (tam nekje pod 800px širine) doda overflow-x: scroll, kar povzroči prikaz drsnika. Na IE starejših od IE9 ta lastnost res ne dela, ampak koliko ljudi od tistega 1% tržnega deleža pa ima ločljivost zaslona manjšo od 800px? :)
  • mamo IE 11.096...

    saj pravim, da ne vem kako je na windows telefonih (na namizjih tako ali tako ni problem).

    sicer, saj to so bolj take male stvari. se da preživet. :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.