Inštalacija tiskalnika Xerox Phaser 3020 na Linux Ubuntu 14.04 LTS

Pozdravljeni,

pred dnevi sem za domače potrebe kupil tiskalnik Xerox Phaser 3020. Po odpiranju, priključitvi in klasičnem načinu inštalalcije na Linux Ubuntu sem ugotovil, da stvar nikakor ne deluje.
Prebrskal sem vse, kar sem dobil na internetu in nažalost ugotovil, da pač nisem genij ali pa je Xerox idiotsko podjetje. Naj na tem mestu omenim, da Ubuntu uporabljam res res redko, tako da kakšen ekspert nisem. Vse, kar sem ugotovil je to, da bi moral namestiti neke .ppd datoteke - kar mi je tudi uspelo preko Xerox domače strani in z uporabo terminala (ne me vprašat kako, ker pomoje mi ne bi več šlo). Še vedno pa mi javi, da tiskanje ni možno - filter failed, če prav razumem.

Se je kdo že srečal s tem? Kakšen nasvet?
Je pa tiskalnik vreden 55 € in mi je že vsaj 10 ur življenja vzel, tako da je še samo vprašanje časa, kdaj ga bom zabrisal skozi okno.

Hvala hvala za vsak nasvet!

lp, d

Komentarji

  • V navodilih sicer piše da obstajajo Linux driverji in piše tudi postopek namestitve teh http://cdn.cnetcontent.com/bc/6c/bc6c7a72-a8c1-4afa-bc70-ad65eabc0b50.pdf (stran 38)

    Nasvet? Če želiš uporabljati tiskalnik na linux OS se prej pozanimaj kateri tiskalnik je podprt :D Tako da ti ne vzame 10 ur življenja ampak 10s za priklop v elektriko.

    P.s. A imaš 64bitni Ubuntu?
  • Preden ga zabrišeš skozi okno... ga vzamem z 25€... Upam da si ga porihtal in da bo služil svojemu namenu... tudi sam gledam za nakup takšnega... zatorej v najslabšem primeru preden ga zabrišeš... se spomni na mojo ponudbo :)


    Lp
  • CrazyLemon je dejal/-a:
    V navodilih sicer piše da obstajajo Linux driverji in piše tudi postopek namestitve teh http://cdn.cnetcontent.com/bc/6c/bc6c7a72-a8c1-4afa-bc70-ad65eabc0b50.pdf (stran 38)

    Nasvet? Če želiš uporabljati tiskalnik na linux OS se prej pozanimaj kateri tiskalnik je podprt :D Tako da ti ne vzame 10 ur življenja ampak 10s za priklop v elektriko.

    P.s. A imaš 64bitni Ubuntu?


    Mah nisem ravno genij za Linux, tako da sem si sam kriv. In ne, nimam 64bitnega Linuxa ampak navadnega :)
  • s-max je dejal/-a:
    Preden ga zabrišeš skozi okno... ga vzamem z 25€... Upam da si ga porihtal in da bo služil svojemu namenu... tudi sam gledam za nakup takšnega... zatorej v najslabšem primeru preden ga zabrišeš... se spomni na mojo ponudbo :)


    Lp
    Če bi ponudil 45 € bi ti ga že dostavil :) Sam sem zanj plačal 55 €. Je pa varjanta da počakam, da ga ti usposobiš pa te potem milo prosim za nasvet :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.