wifi prekinja

Pozdravljeni,

ne vem, če je ta težava že bila kje opisana: namreč wifi izklopi po kakih 20-30min in ne morem wifi zagnati brez ponovnega zagona! Če ima kdo kakšen nasvet ali izkušnjo s tem, bom zelo hvaležen za nasvet! Router je asus, prenosnik pa Hp 470.
Na windovsih in mtelu deluje wifi brez vsakega prekinjanja.......
Sicer pa gre za povsem isto težavo, kot je opisana v https://www.reddit.com/r/linuxmint/comments/2hp5xp/linux_mint_17_wifi_problems/ vendar ne znam odpraviti po tem postopku.....:(

Komentarji

  • ja kateri čip je? to je pomembno. isti model ima lahko različni čip. : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1422475

    v linku so različni čipi omenjeni in različne rešitve.

  • hvala za odgovor, ampak žal ne vem, kje naj najdem podatek o čipu?....... :(
  • lspci | grep Wireless
  • ok, to sem naredil že prej, a ne vem kaj dalje, kaj/kje spremeniti....
  • Očitno je da nisi odprl povezave, ki ti jo je gregor3000 prilepil.
    Kaj - le en čuden predlog - če bi dejansko osebam, ki ti pomagajo, povedal kaj ti ukaz izpiše recimo?
    Tako da gregor3000 (ali kdo drug na forumu), ki je super fant ampak dvomim da ima telepatske sposobnosti, ti lahko naprej pove kaj je potrebno spremeniti oziroma namestiti!

    Vse kar sem jaz razbral od tvojih dosedanjih sporočil je da imaš prenosnik HP 470 in da ti wifi ne dela. Ne vem kateri Ubuntu uporabljaš, ne vem kateri wireless chip uporabljaš, vem samo to da rad uporabljaš ':('.

    Torej če si prvič na takih zadevah (forumih) naj ti dam en nasvet: Če želiš pomoč, potem posreduj informacije o težavi, tako da nekdo, ki je imel morda podobno težavo, ti lahko takoj predlaga/pove rešitev.
  • gregor3000 Član
    uredil/-a 12. November, 2015
    ja mene so ravno klicali na sestanek ko sem tule bral post, potem pa sem pozabil popravit. Seveda ukaz je potrebno vnesti v terminal, ki bi moral vreči ven podatke o čipu. tisto se potem označi, klikneš z desno tipko na miški, kopiraš in prilepiš tukaj, da vidimo kateri čip je. potem je dobro glede na točne modelne oznake in kakšno serijsko št. poiskati na internetu kateri čip je dejansko noter. Lahko namreč, da gonilnik napačno prepozna čip in ga je treba prisilit, da bo izbral pravega. Lahko pa je tudi, da je kakšna težava v samih gonilnikih.

    zato pa je potrebujemo kar največ informacij. moja povezava pokaže kako se lahko te informacije na enostaven način posreduje uporabnikom in potem jih prilepi na razne forume ali v Launchpad, če je to potrebno.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.