LibreOffice Writer vnosi v kazalo

Stvar je obupna in ne najdem rešitve niti v meniju pomoči_ Ko vnašam naslove in podnaslove v Kazalo vsebine v LibreOffice Writerju se vedno vsiljuje abecedno kazalo: To ne bi bilo nič, vendar se abecedno kazalo ne da odstranit: Tudi ko hočem zbrisat Kazalo vsebine in narediti novega so vnosi v abecednem kazalu še vedno prisotni in se pojavljajo kot naslovi poglavij v Kazalo vsebine vedno znova: Kolikor sem že poskušal,  je vnos iz abecednega kazala nemogoče zbrisat ali odstranit. Ko vnašam poglavja moram vedno pazit da mi na vrhu piše Kazalo vsebine, vendar tudi to ni dovolj včasih le odprem polje za vnos in mi avtomatsko že shrani poglavje kot vnos v abecedno kazalo. Seveda ta vnos ne morem odstranit.  Ima LibreOffice 5.1. Ubuntu 14. 04 64 bit: ENAKI problemi so pri Linux mintu (17.2.). Ve kdo kako rešit to zadevo da oblikujem kolikor toliko normalno kazalo

Komentarji

  • pazko je dejal/-a:
    Stvar je obupna in ne najdem rešitve niti v meniju pomoči_ Ko vnašam naslove in podnaslove v Kazalo vsebine v LibreOffice Writerju se vedno vsiljuje abecedno kazalo: To ne bi bilo nič, vendar se abecedno kazalo ne da odstranit: Tudi ko hočem zbrisat Kazalo vsebine in narediti novega so vnosi v abecednem kazalu še vedno prisotni in se pojavljajo kot naslovi poglavij v Kazalo vsebine vedno znova: Kolikor sem že poskušal,  je vnos iz abecednega kazala nemogoče zbrisat ali odstranit. Ko vnašam poglavja moram vedno pazit da mi na vrhu piše Kazalo vsebine, vendar tudi to ni dovolj včasih le odprem polje za vnos (vstavi -- vnos v kazalo)in mi avtomatsko že shrani poglavje kot vnos v abecedno kazalo. Seveda ta vnos ne morem odstranit.  Imam LibreOffice 5.1. Ubuntu 14. 04 64 bit: ENAKI problemi so pri Linux mintu (17.2.). Ve kdo kako rešit to zadevo da oblikujem kolikor toliko normalno kazalo

  • gregor3000 Član
    uredil/-a 8. July, 2016
    Čakaj malo  - kako misliš "ko vnašam v kazalo"? V kazalo ne vnašaš.

    tam kjer imaš naslove poglavij daš stil naslov (npr. Naslov 1 za naslov poglavja, Naslov 2 za podpoglavje...) in potem samo posodobiš polje kazala in naslove ti sam prenese v kazalo. karkoli potem spreminjaš v naslovih ali pa po straneh potem daš posodobi polje kazala in to naredi. stile se lahko oblikuje posebej in so potem vedno enaki.

    edit: pa še primer kako to zgleda v praksi: https://drive.google.com/open?id=0B2uTW36AgbQzTWkwQnZPcjE0VzdLcllyb19QUmhtbUlSZzhN

  • Hvala za odgovore. No jaz sem vedno najprej ustvaril kazalo nato pa naslove označil in jih vnesel preko: Vstavi - Kazala - Vnos v kazalo, določil sem še ravni 1 za naslove poglavij, dva pa za podpoglavja, pri tem sem pazil da ni naredilo vnos v abecedno kazalo, moralo je zgoraj pisati kazalo vsebine. Po vsakem vnosu sem posodobil. Toda kaj pa če imaš 4 tipe naslovov v prvem zgoraj prikazanem načinu so samo trije, medtem ko je v mojem načinu kar 10 ravni!?

  • pazko je dejal/-a:
    Hvala za odgovore. No jaz sem vedno najprej ustvaril kazalo nato pa naslove označil in jih vnesel preko: Vstavi - Kazala - Vnos v kazalo, določil sem še ravni 1 za naslove poglavij, dva pa za podpoglavja, pri tem sem pazil da ni naredilo vnos v abecedno kazalo, moralo je zgoraj pisati kazalo vsebine. Po vsakem vnosu sem posodobil. Toda kaj pa če imaš 4 tipe naslovov v prvem zgoraj prikazanem načinu so samo trije, medtem ko je v mojem načinu kar 10 ravni!? kazalo sem na začetku ustvaril, ko še nisem imel nobene vsebine in sicer: Vstavi -  Kazala -- kazala in bibliografija - Kazala vsebine (ime) Kazala vsebine (vrsta kazala)


  • Morda kdo ve kako je na najboljši način ustvarit kazalo za slikovno gradivo? Tudi tukaj sem se zelo mučil vnesel sem neko novo Uporabniško določeno, kajti preko kazala ilustracij mi je nalimalo že zgoraj ustvarjeno kazalo vsebine!?


  • Sicer je tega že nekaj let, odkar sem pisal večji dokument in uporabljal kazalo, ampak stvar je sila enostavna. Najprej pravilno določi sloge naslovom, podnaslovom, naslovom slik, naslovom grafov, itd. Nato klikneš ustvari kazalo in ti praktično vse sam naredi. Potem se še malo igračkaš kako naj zgleda in to je to.
    Spomnim pa se, da sem uporabil ločene sloge za slike, naslove, grafe, itd. Tako, mi kazala ni nikoli podvojevalo, ampakmi je vedno korektno prikazalo.
  • lapor je dejal/-a:
    Sicer je tega že nekaj let, odkar sem pisal večji dokument in uporabljal kazalo, ampak stvar je sila enostavna. Najprej pravilno določi sloge naslovom, podnaslovom, naslovom slik, naslovom grafov, itd. Nato klikneš ustvari kazalo in ti praktično vse sam naredi. Potem se še malo igračkaš kako naj zgleda in to je to.
    Spomnim pa se, da sem uporabil ločene sloge za slike, naslove, grafe, itd. Tako, mi kazala ni nikoli podvojevalo, ampakmi je vedno korektno prikazalo.

    točno tako.

    tudi, če je kazalo ustvarjeno vnaprej - pa kaj potem. če zafrkava, pobrišeš in narediš novo.


    koliko nivojev je ni pomembno. če ne prikaže vseh, je potrebno verjetno to kje v kazalu nastavit. ni mi pa logično kakšno besedilo bi zahtevalo 10 nivojev. to je 9 podpoglavij. navadno so max. 4 nivoji, pa še takrat je treba premisliti za četrtega, če je res potreben. "keep it simple!"

    kazalo za slike in tabele se naredi posebej. prav tako se naredi posebej kazalo za grafe. pri tem je potrebno slog pod sliko pravilno označiti. je sicer lahko slog naslova, vendar mora biti tip slika. ne vem natančno kako se to naredi v LO, to bi moral pogledat.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.