Ni omrežja če ni priključen HDMI monitor?

Malo sem se igral z Ubuntu PC Stickom in opazil, da se naprava ne poveže v omrežje, če ne priključim HDMI monitorja. Če je pa monitor priključen, pa se naprava poveže v omrežje in posledično se vzpostavi tudi VPN.

Še tole - če je monitor ugasnjen, a priključen, pa se omrežje vseeno vzpostavi. Kašna ideja v čem je trik?

Komentarji

  • V napajanju?
  • Napajanje je. Naprava je prižgana.
  • zgleda, da se podobno dogaja pri drugih palčkah: https://communities.intel.com/thread/76913

    če planiraš kakšne strežnik zadeve se mogoče splača pogledat RaspberryPi zero za 5 USD, pa daš wi-fi noter na en USB: https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-zero/

    ali pa tudi kar navadnega. recimo stari model B+ je čisto OK.


  • Ne, ne gre za strežnik, preprosto bi rad, da se mi postavi mreža, da se potem postavi VPN.

    OK, opcija je, da nabavim mini HDMI monitor...
  • Hmm, zdaj sem dodal v /etc/default/grub tole: GRUB_RECORDFAIL_TIMEOUT=2 In potem spremenil: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" V: # Text-only boot: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet text reboot=pci" Nato zaženem sudo update-grub2 in po ponovnem zagonu pade sistem v text mode. Ko pa naredim reboot brez HDMI monitorja, je pa kar isto - mašina se ne zboota.
  • kot kaže imajo nekatere od teh palčk tako narejeno, da mora biti ekran priključen. ne vem sicer zakaj. in to je nekaj novega tudi zame. ampak verjetno so namenjene temu, da se jih priključi na ekran. preveri stari dmesg.0 če je kaj uspel zapisati ali pa kern.log oz. kernel.log ali kaj je že (oboj eiz prejšnjega zagona). mogoče je zapisano kaj ga ustavi.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.