pentium 4 2.80GHz

2»

Komentarji

  • ker sem obupal nad starim računalnikom in samo vprašanje časa kdaj bi računalnik postal prešvoh za katerikoli linux sistem, se resno  zanimam za tale računalnik. Ne vem zakaj je tako poceni? ali je rabljen? mogoče kdo ve? Ubuntu 16.04 bo delal normalno na tem računalniku? Grafična je podprta? Malo mam straha de ne bom nekaj kupil in pol nebi delovalo.

    Bistvo je da ubuntu 16.04 dela normalo in pa mogoče da bo še naslednja lts verzija normalno delovala. Ker če ne bo delovalo po mojem odhodu (računalnik bi bilo kot darilo starejši gospe) bo računalnik pristal na smetišču in gospa se bo odpovedala linuxu. Tega pa nočem. Hočem da ima linux.

    http://www.comstrok.si/trgovina/namizni-racunalniki/hpcompaq6000pro-903-918-detail


  • Xubuntu ali Lubuntu bi na tem stroju s ssd-jem delala povsem zadovoljivo. Ubuntu hoče strojno pospešeno namizje in to ni OK. Brez ssd-ja bo kakršenkoli OS počasen (če je disk počasen je vse počasno). 
    Imam prenosnik s SSD, počasnejšim procesorjem in ramom in Lubuntu dela super.  Sistem je zelo odziven.
  • gregc1 Član
    uredil/-a 10. December, 2016
    dragan75 je dejal/-a:
    Xubuntu ali Lubuntu bi na tem stroju s ssd-jem delala povsem zadovoljivo. Ubuntu hoče strojno pospešeno namizje in to ni OK. Brez ssd-ja bo kakršenkoli OS počasen (če je disk počasen je vse počasno). 
    Imam prenosnik s SSD, počasnejšim procesorjem in ramom in Lubuntu dela super.  Sistem je zelo odziven.
    o katerem računalniku govoriš? o mojem starem ali o tistem z linka?

    Ubistvu mi ni glih pomembno da je ubuntu lahko je tudi lubuntu ali pa xubuntu. Važno da niso windovsi :)

    Tudi hitrost računalnika ni tako zelo pomembna. pomembno je samo da računalnik deluje stabilno. In da je podprt z driverji.
  • Govoril sem  o tistem "novem" z linka. Kar se stabilnosti tiče, pa nikoli ne veš. Stabilno najbrž lahko deluje tudi ta star, bo pa zelo počasen in v nekaterih primerih zatikajoč - stabilno zatikajoč ;-)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.