Namestitev - Kdaj odstraniti USB ključ

ubunt Član
Ko sem inštaliral Linux Mint sem nekaj sekund potem ko sem pritisnil Ponovni zagon izvlekel ven inštalacijski usb ključ in je javilo neko napako. Potem sem moral še enkrat inštalirat ker se linux ni več odprl.
Ob naslednji inštalaciji sem ko me je vprašalo če hočem še naprej preizkušati linux ali bi ponovno zagnal, dal na preizkušanje linuxa in ko sem hotel v disk mapo da bi izvrgel disk sem opazil da mape sploh ni. Potem sem ključ kar tako izvlekel in je ratal črn ekran. Ampak se je potem ko sem resetiral PC, linux normalno prižgal.
Zanima me kakšen je pravi način za odstranitev diska oz. ali se ga odstrani šele po tistem ko sem dal računalnik na ponovni zagon in se je Linux še enkrat odprl?

Komentarji

  • Ko ob ponovnem zagonu gre računalnik skozi POST (se ti pokažejo informacije o priklopljenih pogonih, procesorju, količini pomnilnika, včasih celo piska, itd.) se RAM počisti in karkoli je dostopalo do USB ključka tedaj tega ne počne več. Takrat odstraniš ključek, če se ti zdi, da bi to morda imelo vpliv. Osebno sem v stotinah namestitev vedno odstranil ključek, ko je reklo naj odstranim namestitveni medij, pa je vedno šlo čez brez napak.
  • ubunt Član
    uredil/-a 4. February, 2017
    V biosu sem nastavil bootanje iz USB ključa in sem se bal da bi se ob ponovnem zagonu začelo spet na novo inštalirat.
    Naslednjič bom kar počakal da se do konca ponovno zažene.

    Še ena stvar me zanima:
    Se ključ prej pokvari če ga izvlečeš iz reže medtem ko se računalnik vklaplja, izklaplja ali pa če ga izvlečeš ven brez da bi prej pritisnil Izvrzi? Če ni, zakaj je potem potrebno preden vzameš ključ, pritisnit Izvrzi?
  • Varni izmet omogoča, da se podatki res zapišejo v celoti na ključek. Tudi, če ti sistem pravi, da je kopiranje končano, se lahko podatki še vedno prenašajo iz predpomnilnika na ključ. Videl sem že primere, ko se je sesula tabela razdelkov zaradi odstranitve brez izmeta.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.