lubuntu 18.04

Zelim instalirati lubuntu na star racunalnik. Ko mi zboota z cdja dam opcijo namesti lubuntu, potem gre naprej, neki melje in potem se prikažejo črno bele črte. Probal sem tudi z ubuntom 14.04 vendar situacija je enaka. sedaj je gor win vista. je pa računalnik stari pribložno 10let in je bil kupljen v hoferju. znamka medion.
 Bootam z cdja ker mi z usbja noce, pa ne vem zakaj ne.

Komentarji

  • A v demo ti zažene iz cd-ja (opcija brez instalacije) ali niti do te izbire ne prideš?
  • ne. isto nardi. 
  • probaj demo iz cd ja   na drug računalnik ,če ti naredi isto je cd fuč

  • Mogoče še lahko probaš enkrat iz usb-ja. Razlog je lahko tudi v nastavitvah v biosu - mislim, da mora biti pri boot options nastavljen boot mode na legacy in ne uefi. Pa seveda, da imaš nastavljeno boot prioriteto iz usb-ja pred hard diskom ali pa da ob zagonu računalnika v boot meniju izbereš ustrezno opcijo.
  • strauski je dejal/-a:
    probaj demo iz cd ja   na drug računalnik ,če ti naredi isto je cd fuč

    sm probal. dela normalno.

    peper je dejal/-a:
    Mogoče še lahko probaš enkrat iz usb-ja. Razlog je lahko tudi v nastavitvah v biosu - mislim, da mora biti pri boot options nastavljen boot mode na legacy in ne uefi. Pa seveda, da imaš nastavljeno boot prioriteto iz usb-ja pred hard diskom ali pa da ob zagonu računalnika v boot meniju izbereš ustrezno opcijo.
    Usb mi enkrat najde v biosu enkrat pa ne. Ko mi ga najde, naštimam da mi boota z removebl disk in potem reseterem in gre v winovse ker v umesnem casu ze zgubi usb. Je pa res, da je bila pred tem slika na ekranu kockasta. po menjavi ramov je bila vredu. Dones zaženem računalnik in je malo kockasta malo normalana. Se menja. Rami so nazadnje delovali normalno. Sem tudi pognal ramtest in pise da je vse ok. Mogoče bo treba nekje grafično dobit pa probat z drugo grafično kartico-....
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.