Vertikalni drsnik - puščici gor in dol

Mijav

Tole vprašanje bi bolj sodilo v rubriko "za telebane" vendar je nekako ne najdem. Vprašanje je v zvezi s OS Linux mint 19. Vam pa pišem zato, ker je Mint forum angleški. Jaz pa niti tega ne vem, kako se reče tistima dvema gumboma s puščico - eden je na zgornjem koncu vertikalnega drsnika, drugi pa na spodnjem..... Torej, nevem, kako se tadva gumba imenujeta po slovensko, kaj šele po angleško.

Torej, problem je v tem, da v pravkar instaliranem Linux Mint 19 nikakor ne morem več priklicati teh dveh gumbov na vrhu in na dnu "dvigala". Če mi lahko kdo pomaga. Kajti še prej v Linux Mint 18 sem to uspel nastaviti v razdelku Apperance. (Karkoli že ta beseda pomeni.)

Aja, ker nevem kako se te reči imenujejo, jih tudi ne morem iskati v tem forumu s funkcijo iskanje. Morda je pa že kdo napisal odgovor - rešitev te težave.

Hvala vnaprej in lep otožen pozdrav

Poni

Komentarji

  • Kje pa naj bi se pojavila gumba drsnika? Ali lahko prilepiš kakšen screen shot (posnetek namizja)? Običajno to narediš s tipko print screen in nato sliko shrani v mapo Pictures ali pa te celo vpraša kam jo želiš shraniti. Appearance pa je izgled oziroma nastavitve izgleda.
  • Poni Član
    uredil/-a 7. July, 2018
    To je ta hudič, ko nevem niti kako se temu reče po slovensko. Vem, da je po angleško vertical scroll bar. Ampak tisti dve puščici: ena na spodnjem koncu, druga pa na zgornjem, s katerima se pomikaš gorpadol, pa nimam pojma. Sem pa našel slikco v vikipediji. Jo bom probal prilimat.
    Tukaj:
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5d/Scrolling-gedit.png

    Aja, pa tole. Jaz se ukvarjam s tako malenkostjo, kot manjkajoči puščici v scroll baru. Tako sem šele zdaj opazil, da sploh ni tistega gumba v levem kotu naslovne vrstice programa, ki je menda "control menu", če se prav spomnim.

  • Probaj še kakšno drugo verzijo namizja. Mint ima na voljo izdaje z namizji Mate, Cinnamon in Xfce.
  • Poni Član
    uredil/-a 8. July, 2018
    Aha, sem čisto pozabil napisati. Jaz sem vzel tisto z Mate čajem.
    Pa to sem tudi pozabil napisati. V nastavitvah. Zdajle se ne spomnim imena. So tudi slikice. Nekakšni predogledi tem, ko jih izbiraš. V tistih predogledih je povsod levo zgoraj control menu. Samo potem, ko stvar izberem, ga ni v oknih programov. Se pravi, da bo morda tole hrošč v mravljišču. Bom počakal na kake updateljne, potem bomo pa videli. Ali pa bomo kar zamižali. Kdo ve.
  • Poni Član
    uredil/-a 12. July, 2018
    Zdaj pa sem preizkusil še Kubuntu 18.04. Tudi Live verzijo na USB ključu.
    Ravno tako manjkata puščici na zgornjem in spodnjem koncu "jaška za dvigalo".
  • R33D3M33R Član
    uredil/-a 17. July, 2018
    Kubuntu: Sistemske nastavitve > Slog programov > Slog gradnikov > Nastavi. Tukaj greš v zavihek Drsniki.
    image
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.