Počasno odpiranje spletnih strani in počasni update?

Je kdo od vas opazil, počasno odpiranje spletnih strani in počasni update? 

Sam uporabljam terminal za update in instalacijo ter ostale stvari. Sam sistem, mi deluje normalno samo kar se tiče instalacije programov in posodobitev, se stvar malo zakomplicira. 

Ukaz: sudo apt-get update ali sudo apt update, predno najde strežnik, preteče cca 4-5sec. To mi nekako ni normalno, zadeva se je začela cca 21 dni nazaj. Imam sicer Ubuntu 18.04.4, install je bil narejen z ploščkom 18.4.3, pa vendar... Sem si želel namestiti Debian 10 in je stvar še slabša. Vsa instalacija poteka nekako z zamikom in, ali je zelo otežena. :(

Imam 2x računalnika, oba instalirana in personalizirana enako, samo strojna oprema malo drugačna. Prvega uporabljam 24/7, drugi je media za TV, po instalaciji identičen, samo nekaj programov manj. 

Oba PC-ja imata na voljo SSD, zadovoljiv GPU (oba NVIDIA), mali ima na voljo 4Gb RAM, Bog BOY ima 16GB RAM, minimal install, minimalno programov katere resnično uporabljam, in vse posodobljeno, identični vstavki ali rečeno Gnome-extensions., na malem jih je seveda manj pa vseeno.

Sem klical ponudnika interneta, in sva pregledala mojo linijo po dolgem in počez, pa vendar ni bilo nobene napake iz njihove strani, tudi priklop BIG Boy je bil direktno na njihow modem (switch), je vse ostalo enako. Prišla sva do nekega zaključka, da sam sistem  (Ubuntu ali Debian 10), pošlje zahtevo serveju za update in spletni strani z zamikom, čeprav linija je prosta oziroma brez napak. 

Sam sem mnenja, da se nekaj dogaja v samem CORE debiana, nimam pa izrecne želje instalirati ARCH Linux!!!! Pa vendar bo treba, da se izloči nekatere težave... Mirror ali zrcalo za update sem tudi že spremenil in testiral, težava ostaja.

Kar so mi povedali je: 4x10na10= 0 napak in 0 zavrzenih paketov zaradi napak, če komu kaj pomeni to in 4,6ms do modema.
Po njihovem kakor vidijo, so vse zahteve poslane Z ZAMIKOM.

Hvala za vse odgovore in upam, da rešimo tole situacijo:)

Lp, coso423

Komentarji

  • coso423 Član
    uredil/-a 13. April, 2020
    Zdravo,

    zadeva je rešena :) se lahko zapre temo :wink: 

    Lp, coso423
  • Imam  skoraj isto težavo. Posodobitve so dobro delovale do nekaj dni nazaj.
    Sedaj pa ne gre več. Odpre se okno, ko prenese posodobitve, vendar se tu ustavi. Najprej sem posodabljal z prednastavljenim programom. danes poizkusim s terminalom. Zgodi se podobno. Prenese datoteko in potem se ustavi.
    Z posodobilnikom programom se pojavi še ta čuden pogled, saj se vidi samo zgornji napis in nič več. Prej je bilo lepo vidno, kako se odvija namestitev in spodaj se je lahko videl terminalni način. Ima kdo kaj podobnega.
  • Uredil zadevo.
    s tem ukazom:
    sudo apt-get dist-upgrade

  • Izgleda da je "okvarjen" program za posodobitev. Sedaj moram opravljati posodoboitve samo  terminalu. Le kaj bo, ko bo kaj kompliciranega, za kar nisem vešč. :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.