Telefonski imenik TIS

Komu dela pod winetom, kako?

Komentarji

  • Niber je dejal/-a:
    Komu dela pod winetom, kako?
    Zakaj komplicirat?

    Uporabi šifro na CD-ju in se registriraj na spletni strani telefonskega imenika. Spletna verzija ti je potem na razpolago s vsemi opcijami kot ona na cd-ju + zmerom sveža baza. Pa še kak MiB na disku prišparaš...

    lp
  • ...šest mesecev. potem pa je spet treba plačati.
  • Niber je dejal/-a:
    ...šest mesecev. potem pa je spet treba plačati.
    Naročnina na spletni imenik: 2,04 € / mesec
    Naročnina na CD: preračunano približno 2,30 € / mesec

    Jaz pač "riskiram" ta pirček na mesec, saj je imenik kar koristna zadevica. Prepoceni pač, da bi se "zajebaval" z emulatorjem oken.

    Lep pozdrav!

    PS: moderator oprosti...
  • To sem tudi jaz preračunal. Ampak: Številke se ne spreminjajo toliko, da bi moral vsake pol leta imeti nov cd. Sam hočem določati frekvenco s katero kupujem cdje. Ne maram početja firm, ki mi vsiljujejo operacijski sistem, čeprav bi lahko svoj vmesnik naredile v javi npr. Z vsakim tolarjem, ki jim ga plačam, podpiram njihovo politiko, zato hočem ta plačila spraviti na minimum, pa četudi je to samo en pirček na tri leta.
    Priznati pa moram telekomu, da pa je naredil internetni vmesnik kompatibilen z linuxom in ga tako tudi oglašuje. Plačilna shema me tudi ne moti.

    torej še vedno: je komu uspelo?
  • Niber je dejal/-a:
    To sem tudi jaz preračunal. Ampak: Številke se ne spreminjajo toliko, da bi moral vsake pol leta imeti nov cd. Sam hočem določati frekvenco s katero kupujem cdje. Ne maram početja firm, ki mi vsiljujejo operacijski sistem, čeprav bi lahko svoj vmesnik naredile v javi npr. Z vsakim tolarjem, ki jim ga plačam, podpiram njihovo politiko, zato hočem ta plačila spraviti na minimum, pa četudi je to samo en pirček na tri leta.
    Priznati pa moram telekomu, da pa je naredil internetni vmesnik kompatibilen z linuxom in ga tako tudi oglašuje. Plačilna shema me tudi ne moti.

    torej še vedno: je komu uspelo?
    Se strinjam.

    Še najbolj bi pa "pasala" verzija za linux.

    Halo! Je tu kak programer s Telekoma? :-)
  • Na Telekom sem že jaz klical in spraševal za Linux pa nimajo ravno posluha za tole. Adacta je žal strogo MS usmerjena - ne samo pri imeniku ampak povsod kjer imajo prste zraven.
  • predlagam vseslovensko akcijo opensource telefonskega imenika:
    pospamamo celo slovenijo naj vsak prispeva svoje podatke zanj. napsy sprogramira dva lepa vmesnika za kde in gnome, osnova pa je eden od sqlov.
    V tisti vrstici z reklamami pa naj bo tisoč in ena varianta ubuntu logota, raznobarvni krog, ljudje, riti, kuščarji, telefoni...
  • Zanimivo:
    pred kratkim sem ugotovil, da mi tis 2006 dela pod winetom pod pogojem, da ga zaženem preko winebrowserja. Običajna bližnjica pojamra da ne najde baze oz. nekaj podobnega.
    Ali zna kdo narediti ukaz, ki mi bo pognal winebrowser in v njem tis32.exe?
    ps. karta ne dela.
  • Pozdravljeni.

    Uporabljam Debian etch in imam inštaliran wine 0.9.25.

    Telefonski imenik dela, če s CD-ja presnamete mapo TIS na trdi disk in nato preko konzole poženete /home/TIS/wine tiswin32.exe. V winecfg imam samo nastavljeno windows verzijo na XP:

    Karta ne dela (beri- mi je še ni ratalo usposobit )- javlja da ne more naložiti resource.dll. Sem poskusil ta fajl kopirat v mapo TIS in v Wine imenik v mapo win32 pa nič.

    Upam da to komu pomaga.
  • Niber Član
    uredil/-a 2. May, 2008
    Vesela novica: v hardyju mi je začela sama od sebe (tj. ob nadgradnji) delati tudi karta v tisu. Tako da sedaj celotni telefonski imenik dela.
  • Ravnokar sem uspešno namestil TIS2012 na ubuntu 11.04.

    Namestitveni postopek z wineom (1.2 in 1.3) ni deloval. Zadevo sem namestil v virtualboxu (winxp), nato pa skopiral imenik TIS2012 iz c:/program files/ v ~/.wine/drive_c/program files/

    Če želiš naredit zagon preko bljižnice (iz namizja ali pulta), narediš launcher ki kaže na skripto z vsebino:
    #!/bin/bash
    cd ~/.wine/drive_c/program\ files/TIS2012; wine tiswin32.exe

    Šele nato zadevo aktiviraš. Kolikor sem uspel testirat, dela vse, tudi karta.


    lp
  • Kul.. hvala :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.