Ni možno zbrati particije pri instalacija ubunta 12.04

Poganjal sem dual boot. Win7+ubuntu, vse lepo in prav, potem pa sem v naglici ponesreci povozil particijo kjer je bil instairan ubluntu...Ok ni problema, saj lahko ubuntu nalozim na novo, kaj pa drugega. Pridem pri instaliranju do tega, ko morasa izbrati particjo kam naj se zadeva nalozi...tukaj pa pridem do problema, saj je partcija ki je bila povozena in deletana v Disk managmanetu v win7, kar ni navolju, Change pa Add knof ostaneta nema...kaj mi je storiti?

Komentarji

  • za začetek zaženi živ sistem (liveCD) in preveri kaj kaže gparted.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    S čim pa si povozil particijo?

    Če si jo povozil med namestivijo win7, potem je verjetno Ubuntu noče izbrisati, ker ne želi poškodvati tvoje namestitve win7.
    Najboljše, da narediš kot je sevetoval gregor3000, da boš vedel pri čem si.
  • Nevem kaj sem štramal, uglavnem zdaj niti bootat nemorm z liva CD-ja, pac ko to nardim, se mi najprej pokaže tisiti vijolčast screen, potem pa prazen zaslon, z neutripajočim podčtrajom levo zgoraj in ga moram na silo ugasit ker mi zmrzne, kako pridem iz tega ven?
  • aja pa še tole mi napiše :

    Completing the Ubuntu installation.
    For more installation options, press ESC now 5,4,3,2,1 in potem gre v blank screen in ne naredi nic, ter ga moram nasilo ugasniti in ponovno zagnat
  • 1GOR Član
    uredil/-a 19. May, 2012
    Nevem kaj sem štramal, uglavnem zdaj niti bootat nemorm z liva CD-ja, pac ko to nardim, se mi najprej pokaže tisiti vijolčast screen, potem pa prazen zaslon, z neutripajočim podčtrajom levo zgoraj in ga moram na silo ugasit ker mi zmrzne, kako pridem iz tega ven?
    katero verzijo ubuntu-ja si imel nameščeno, ter s katero probavaš live CD.
    Jaz sem imel na nekem starem laptopu podoben problem. Ubuntu 9.10 ni problema, Ubuntu 10.04 podobno kot ti, Ubuntu 12.04 ni problema.

    Fora je bila v kernelu. Če sem hotel 12.04 poganjati sem moral acpi izklopit če se ne motim oz. neko opcijo v zveti z acpi dodat pri bootu.

    Če imaš podoben problem probaj z različnimi verijami ubuntuja.

    lp: 1GOR
  • OK mi je uspelo pridt v ubuntu in nazaj do instalacije...res je bil problem okrog tega ACPIja...sedaj pa imam spet prvotno tezavo ki se mi zdi ni tako huda...pac ponovno ko instalriam ubuntu nemorm izbrati in dolociti root particije ker je neporabjane prostro unusable, mislm da moram nekaj umoutat, da potem lahko nalozim zadevo, prej me je ze sam installer uprasala ce zelim to narediti pa se dal cancle ker sem ravno moral it. Sedaj pa me ne uprasa vec, tako da moram pomoje to narediti nekako rocno, kako se to naredi? sudo /dev/sda ne dela....oz sploh nevem ce je to problem

    LP
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.