Ubuntu 9.04

Podzravljeni!

Oživel sem en star prenosnik in po nalaganju mi noče narediti posodobitve. Ker je to "zastarela" distribucija, me zanima, ali se kje dobi še posodobitve za to distribucijo.

Hvala za odgovore.

Komentarji

  • Za distribucijo ja.
    Za to različico ne.
  • S tem si nimaš kaj začeti, ker skladišč ni več. Namesti 10.04, ki je podprt do aprila 2013.
  • Hvala za odgovore. Namreč oživel sem en star netbook na Atom procesorju in z 9.04 deluje zelo gladko. Ne vem pa kako bi novejše distribucije delovale na podobnem malčku.
  • Lubuntu 12.04 probaj :) al pa Xubuntu
  • Sem si ogledal to verzijo in kot naročen za malčka. Hvala vam. Zaradi take pomoči sem že nekaj let 99% uporabnik odprte kode...
  • Poročaj kako se obnese pa sporoči specifikacije prenosnika :)
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Jaz mam Lubuntu na mini prenosniku z Atomom in dela OK, dokler si ne želiš preveč multitaskat (se pa pozna, da je hitrejši kot Ubuntu).
  • po mojem bi tudi kak Kubuntu z nameščenim netbook desktopom (in mogoče še low-fat-package) dobro delal.
  • Evo malček je naložen.

    Acer Aspire One z Atom procesorjem in 1,5Gb spomina.

    Inštalacija je potekal gladko in brez zapletov.

    Naložen je Lubuntu. Sistem deluje zelo odzivno in stabilno. Edino web kamero moram nekako zagnati in citalec spomiskih kartic.

    Vse se je začelo, ko je stranka prinesla prenosnik, kjer je bil naložen Microsoft. Stalno se se pojavljali modri zasloni. Zamenjal sem nekaj diskov in RAM-ov, a še vedno je bil problem. Računalnik je bil nato poslan na servis in hoteli so zamenjati osnovno. Ker je bil to strošek, je revež spet pri meni z razliko od tega, da se ga je stranka odpovedala. Najprej sem imel naložen Ubuntu 9.04 in sem procesor nekaj dni masimalno obremenjeval, da bi le elektronika zablokirala. Deloval je presenetljivo lepo in brez problemov.
  • kateri Atom pa ima? me zanima, ker iščem nekaj lahkega in zelo prenosnega. pa malo gledam naokrog. saj niti ne vem ali se bolj splača netbook ali ena cenejša tablica.

    lahko, da je kaj narobe s spominom. probaj zagnati memtest (samo to traja zelooo dolgo)

    jaz imam tudi eno zelo staro mašino kjer se je winxp plazil (10 minut samo za zagon) poleg tega pa tudi modri zasloni in pa včasih popolno sesutje. no potem sem dal gor Ubuntu 10.04, ki ne samo, da je fantastično deloval še baterija je dlje trajala. namen je bil da ostane gor do 2013. ampak čez kako leto je postal zelo počasen. pa so me prepričevali da je problem v ramu, ker ga je premalo bla, bla bla.. (če pa je prej delal hitro, potem pa ne je problem v OS ne samo v ram....)

    no zdaj ima gor Chrunchbang (oz predelan Debian stable) in zadeva je hitra (koliko je pač lahko ob tej konfiguraciji), super stabilno in vse deluje. za bonus dela še dual screen.
  • V prenosniku je Atom N270.

    Ni problem v spominu, ker je bil tudi ta menjan oz. nagrajen. Preprosto rečeno mislim, da je tu problem v Microsoft-u. Ni edini prenosnik z Atom procesorjem, ki je tako nagajal.
  • Živijo.

    Jaz imam pa kakšne tri leta star asus eee pc 1005H z istim procesorjem in 2 G rama. Naložen imam ubuntu 12.04. in dela zelo gladko. Pa še Gimp presenetljivo hitro obdeluje slike za takšen prenosnik in še marsikaj drugega počnem z njim. Tako, da lahko naložiš marsikaj brez straha, da nebi delovalo. Edino skype mi še ni uspelo usposobit.

    L.P. pa kar brez strahu stestirat vse kar te mika.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.