Orodje za nastavljanje energijskih shem

Poni Član
uredil/-a 3. June, 2012 v Programi
Mijav

Imam Linux Mint 9. Po kake pol ure nabrž, se mi monitor preklopi v stanje mirovanja, kot se temu reče, HD pa se tudi ustavi. Pa sem izklopil oboje v..... kako se že reče? Power manager morda?

Prej sem imel več let Fedoro. Tam se je tudi isto dogajalo. Ampak tam je bilo orodje, s katerim sem lahko nastavil vsako varčevalno energijsko shemo posebej. Za različne načine priključitve. Za štromno, pa za baterijsko napajanje.....

Moj računalnik je itak desktop, zato je to še toliko bolj čudno. V Fedori so bile itak te stvari od zgoraj vklopljene samo v shemi za baterijsko napajanje. Pa sem za hec tam izklopil. Pa je bil problem rešen.

Zdi se, da pri mojem računalniku Linux nekako ne zna ugotoviti, katero shemo mora uporabiti, pa vzame kar baterijsko za prenosnike.

Problem je v tem, ker v Mintu nikjer ne najdem orodja za nastavljanje energijskih shem. Nekje sem celo bral, da Gnome sploh nima takega orodja. Ali to potem pomeni, da si moram instalirati še KDE zraven, pa čeprav ga ne bom uporabljal?

Lepa hvala

Poni

Komentarji

  • Poni Član
    uredil/-a 3. June, 2012
    Sprašujem se, zakaj je to nekaj tako grdega, nespodobnega, če bi rad malo po svoje nastavil posamezne varčevalne sheme v Mint Linuxu 9.

    Poni
  • emm.. če je kaj glede napajanja je to v 'gnome-control-center' kako pa ima to Mint urejeno pa ne bi vedu
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.