RAM booster... kako pohitriti vse skupaj

Torej opazil sem, da ni važno kaj na računalniku počnem, zadeva kuri 1GB rama, čeprav imam notri 2GB. Ker se mi zdi, da je škoda imeti dodatno ploščico, če se res res nikoli ne uporablja, sem malo posurfal in ugotovil, da ljudje razmišljajo podobno.
Najprej sem naložil preload, ki naj bi pri tem nekoliko pomagal, potem pa naletel še na tale thread:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1594694

Škoda ker ta skripta naredi praktično kopijo sistema, ne razumem najbolje, kaj to pomeni za uporabo.

Kakšne imate ostali ideje okrog tega? V splošnem bi rad dosegel, da bi bilo čimveč dnevno uporabljenih stvari nonstop v ramu, da zadeve zalavfajo tako hitro kot npr. browser v kakšnem MacOS.

Ideje?

Komentarji

  • zgleda cool.
    skripta spravi ob bootu sistem in programe v RAM ostalo (/home, /boot in /swap)pa ostane na disku zato da se spremembe zapisujejo. to pomeni da so programi naloženi v ram namesto kombinacije ram/disk.

    ne bi bilo slabo če bi kaj takega (ali podobnega) Cannonical uradno podprli. SPloh danes ko precej računal pride na trg z 4 ali 8GB ram ki pa ostane neizkoriščen. ok razen v windowsih, kjer samo sistem rabi ogromno ram da zadeva deluje tekoče. pa mogoče pri kakšnih igrah. pa še tam verjento ne zasedejo vseh 8GB rama.
  • Meni se tudi zdi tole brihtna zadevščina. Konec koncev ni več tako kot 10 let nazaj, ko je 4 leta star računalnik dejansko bil neprimerno slabši od novega. Danes pa imam sam 4 leta star računalnik, in prav v ničemer še ne šepa. No res pa je, da iger ne igram.
    Se pravi ima velika večina računalnikov preveč rama, jeder, diska, v glavnem vsega... Zakaj ne bi tega izkoristili? :)

    Če bo torej kdo probal tole skripto, naj prosim poroča. Sam se je kar nekako ne lotim, ker od mene v postopku zahteva čudne stvari, pa očitno še nisem dovolj g33k, da bi se šel take štose.
  • Puppy Linux že v originalu teče v RAM-u.
  • gregor3000 Član
    uredil/-a 14. June, 2012
    perro je dejal/-a:
    Če bo torej kdo probal tole skripto, naj prosim poroča. Sam se je kar nekako ne lotim, ker od mene v postopku zahteva čudne stvari, pa očitno še nisem dovolj g33k, da bi se šel take štose.
    kakšne čudne stvari pa hoče met? če prav razumem navodila se v glavnem samo skripta požene in je to to razen, če bi kdo hotel kakšne spremembe uvesti.
    mat3j je dejal/-a:
    Puppy Linux že v originalu teče v RAM-u.
    samo puppy ni dorasel polnim distribucijam.

    je pa res, da je bolj usmerjen na namizne računalnike kot na kaj drugega.


    ---
    "Urejaj" je fajn funkcija ;)
  • Čudne zadeve v smislu tega, kam bo kopiral ali prestavljal home folder in podobno... Nisem tak mojster, da bi vedel kaj bo kaj potegnilo za sabo.

    Jajca
  • Home je lahko kjerkoli. tudi na drugem disku. samo sistem mora vedeti kje je.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.