[12.04] Hibridne grafične kartice

Nookie Član
uredil/-a 15. June, 2012 v Težave s strojno opremo
LP,
Sem lastnik HP pavilion G6 1190sm. Ker ima dinamično izbiro grafične kartice (vesa: sandy bridge/radeon hd 6470m) imam težave z driverji. Na voljo imam v additional drivers : Fglrx (delujejo) Fglrx Propriety drivers (post release) (ne delujejo).

Inštalirati sem probal tudi ročno, vendar ob ukazu
aticonfig --dx-dgpu

Mi izbere radeon kartico, vendar ob rebootu mi noče naložiti driverjev oziroma low graphic mode (terminal).
Na žalost mi niti VESA: Sandy Bridge ne podpira 3D.

Če odprem Catalyst Control Center mi pa javi napako, da ni najdena grafična kartica ali pa driverji niso pravilno nastavljeni

Pisal sem tudi na HP in prosil preko live chat + forum za driver update za static hybrid graphics (kar nažalost nimam v BIOS-u)

zanima me, če je kdo imel to težavo, jo odpravil ?

Komentarji

  • Jup.
    Problem je odkrit, ker nimam opcije za fixed hybrid graphics v biosu mi ob bootu ostane na iGPU, driverji so za amd in enostavne pade v low graphic mode. Dokler ne pride proper fix ali pa ta bedna firma HP ne naredi bios update-a za moj komp ne bo nič od unity 3d :)
  • gregor3000 Član
    uredil/-a 21. June, 2012
    upam da si sporočil v forumu ,da ta model ne deluje, da se še kdo drug ne zafrkava predolgo s tem. ;)
  • Seveda sem. Postau sem tudi na forumu od HP-ja da sem zelo razočaran nad tem sranjem on laptopa in tudi poslal sem na amd, kajti imajo zakon customer support in če reportaš buge v naslednjih verzijah catalysta probajo te zadeve tudi popravit.
    Upam da bodo v linuxu kmali odkrili rešitev...kajti dan danes je že težko kupit prenosnik z 1 grafo
  • Sam imam zadnji Linux Mint s Cinnamon, integrirano Intelovo grafično ter Nvidio. Na Intelovi mi vse deluje, le da je počasna tako da sem uporabil https://wiki.ubuntu.com/Bumblebee za možnost zagona programov z uporabo druge grafične.
  • bumblebee je za nvidia grafično kartico in ne za ati. Potreba bo počakat proper fix s strani ati-ja (catalyst center) in linuxa, da bo znal sam, dinamično menjati grafične kartice
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.