[rešeno] Samodejni zagon domače mape

Wega Član
Evo, saj mi je nerodno, morda je pa to tudi namig za razvijalce, mi smo že malo v letih in nič ni več tako samoumevno kot je bilo nekdaj.

Namreč, kako naj preprečim, da se vsakič. ko prižgem računalnik samodejno odpre domača mapa? Saj ne, da je strašansko hudo kliknit ma "zapri" ampak vseeno.

Uporabljam Kubuntu 12.04 LTS

Komentarji

  • Desno zgoraj pri svojem imenu klikni za nastavitve in poišči Začetni programi ter odpri. Pokaže ti spisek programov, ki se zaženejo ob zagonu računalnika. Lahko le odstraniš kljukico in se več ne bo zaganjal.
  • Mislim, da ima KDE nastavljeno, da ti odpre vse programe ki so bili odprti ko mašino ugasneš. Torej pri meni se avtomatsko zažene ktorent, ker ga pač ne ugašam pred ugasnitvijo sistema. In če ga pustim minimiranega v sistemski vrstici se tam tudi postavi po zagonu, če ga imam odprtega ko ugasnem se tako tudi prižge.

    poskusi domačo mapo zapreti preden ugasneš računalnik.
  • Točno tako je. Če ob zaustavitvi pustiš domačo mapo odprto, ti jo bo ob ponovnem zagonu znova odprlo.
  • V nastavitvah poišči nastavitve seje in označi "Začni s prazno sejo".
  • Najprej opravičilce, ker sem toliko časa mečkal z odgovorom.

    Sicer pa vsem po vrsti hvala, zadevo ste rešili.

    @sebastjanp in R33D3M33R - domača mapa se vseeno odpre, pa čeprav jo zaprmej zaprem pred izhodom, poskusil 2x.

    @sese12 v kdeju je malo drugače, verjetno pa je ekvivalent "NAstavitve sistema, Samodejni zagon". No. tam notri ni drugega kot tema ki naj se naloži (gtk2-default-theme.rc.sh)

    @MATJA_KAE_92, v Upravljanje s sejami sem res našel "začni s prazno sejo", privzeto je bilo "obnovi prejšno". Zadeva deluje, hvala! (mislim pa, da tudi pod obnovi prejšno ne bi smelo kar tako odpirati domače mape, če je bila ob izhodu zaprta)
  • Wega je dejal/-a:
    @MATJA_KAE_92, v Upravljanje s sejami sem res našel "začni s prazno sejo", privzeto je bilo "obnovi prejšno". Zadeva deluje, hvala! (mislim pa, da tudi pod obnovi prejšno ne bi smelo kar tako odpirati domače mape, če je bila ob izhodu zaprta)
    Ne, to se gotovo ne bi smelo dogajati. Obstaja pa možnost, da ti jo je odpiral kak drug program ... Če daš sedaj na obnovi prejšnjo sejo, a ti jo spet prične odpirati?
  • Oprosti, spregledal tvoj odgovor, bom poskusil v sredo in poročam. hvala!
  • Wega Član
    uredil/-a 15. August, 2012
    Oho, mapa se tudi z nastavitvijo "obnovi prejšno sejo"ne zaganja več samodejno. Zanimivo! Najlepša hvala za pomoč. In ko imam ravno priložnost pa še tole: v tej nastavitvi se mi vsakič odpre obvestilo:

    Osebni stiki
    Osebni stiki: imenik
    "/home/wega/.local/share/contacts/" ne obstaja.

    Ta se v nastavitvi "začni s prazno sejo" ni pojavljal, se je pa vrnil sedaj, ko sem dal spetl v privzeto nastavitev.

    edit: zatipk
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Kaže, da program "Stiki" pričakuje mapo, ki pa ne obstaja in te ob zagonu obvesti, da je ni tam. Verjetno zato, ker si nekoč ustvaril neke stike potem pa si morda pobrisal to mapo, program pa misli, da je še vedno tam.

    Rešitev odpri program Stiki in poglej kaj imaš notri napisano.
  • tudi to je rešeno. THX
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.