Me TV

Sem nagradil program preko ppa zdaj pa se noče več odpreti?

Ja vprašal me ja za nek dll, saj mu dal ja in zdaj tako je?

:mad:

Kaj zdaj...

Kubuntu LTS

Komentarji

  • zalaufaj v terminalu in prilepi izpis
  • Ja se nisem spomnil, preveriti. :o

    Sem dal že nazaj na 1.3.6.
    1.4.0 pač ni hotela prijeti...
  • Čakaj čakaj čakaj ... med tvojim prvim in drugim postom je minilo pol ure. In v te pol ure si vrgel puško v koruzo in naredil downgrade? Čemu si sploh odprl temo potemtakem?
  • Windows style - če ne gre, takoj obupaš raje kot da se malce potrudiš ;)

    Ravno v tem je čar linuxa.. malce sam pobrskaš..malce ti drugi pomagajo in potem ko zadeva enkrat res dela tko kot mora.. si kar malce ponosen nase ker ti je uspelo :) ampak windowsaši tega ne razumejo :cool:
  • mogoče pa nekateri uporabniki nimajo časa, da bi se ukvarjali s programi. pričakujejo, da ko namestijo program in ga zaženejo, da bo delal. ne pa da ga potem testirajo in poročajo ali pa ga celo sami morajo dograjevati itd.
  • Če želiš "bleeding edge" potem se moraš ukvarjat s tem da dela :) glede na to da za 1.4 še ni uradnega paketa :)
    https://launchpad.net/me-tv/+packages
  • filip007 Član
    uredil/-a 5. September, 2012
    Se opravičujem, saj verjetno je bila nezdružjiva nadgradnja, sem dal pač nazaj, to je bil moj splošni povzetek.

    Sploh pa če si malico naštimaš, potem bi gledal malo TV, tako pač je. :cool:

    image

    Da ne bo zaman tema:
    Gonilnik za Afatech je pod lastniškimi, drugače pa samo uvoz mojatv.conf v Me TV.

    sudo apt-get install w-scan (postavitev programa za skeniranje)
    w_scan -X > mojatv.conf (kreacija datoteke frekvenc)
  • gregor3000 je dejal/-a:
    mogoče pa nekateri uporabniki nimajo časa, da bi se ukvarjali s programi. pričakujejo, da ko namestijo program in ga zaženejo, da bo delal. ne pa da ga potem testirajo in poročajo ali pa ga celo sami morajo dograjevati itd.
    Bistvo odprtokodne skupnosti je, da uporabniki dajejo nekaj nazaj razvijalcem (feedback, prevod, wishlist, poročilo o hrošču, itd.). Če je to recimo hrošč, bi se spodobilo o njem poročati, da bo v prihodnji stabilni različici odpravljen.
  • filip007 Član
    uredil/-a 5. September, 2012
    Ja razumem, samo včasih je pa treba tudi nekaj imeti od odprte kode razen poročanje o napakah, če bi radi da ponovim napako bom poskusil...se ne bati sem že veliko poročal na direkt Ubuntu forums tisti v US.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Treba se je zavedati, da odprtokodni razvijalci pogosto dajo na voljo programe za katere piše "development version", "alfa" in podobno, kateri dejansko so to, kar piše. To pomeni, da lahko (tisti, ki jih to zanima) namestijo program in ga preizkusijo. Posledica je, da program preizkusi veliko več ljudi (kot če bi ga preizkušal le en ali dva razvijalca) na različni strojni opremi na različne načine, kar pomeni več poročil o hroščih in s tem načeloma stabilnejši program (to je seveda v praksi odvisno tako od tega koliko hroščev ljudje poročajo kot tudi koliko razvijalcev ima določen projekt. Tudi nekateri odprtokodni programi imajo precej bugov).
    Vendar pa je to razvojna različica, kjer se lahko veliko stvari sesuje. Če uporabnik ni pripravljen na občasno sesutje oz. težave, se mora znati zadržati in ne nameščati teh različic kljub super duper novim zmožnostim, ki jih bo prinesla nova, razvojna različica in so na veliko oglaševane po raznih forumih in blogih. Ponavadi se splača po izidu večje nove različice programa počakati še ~mesec, da se odpravijo morebitne težave, ki se prvič opazijo šele, ko na program navali masa ljudi.
    V windows svetu so ponavadi testiranja zaprta, zato takšnih skušnjav (po nameščanju najnovejšega in najstabilnejšega) ni.

    @filip007: za poročanje hroščev forumi niso primerni, ker jih razvijalci (večinoma) ne berejo. Poročaj jih (za Me-TV) na https://bugs.launchpad.net/me-tv.
    Velikokrat je težavo skoraj nemogoče odpraviti, ker se ne ve kaj je vzrok. Sploh pri predvajalnikih videa so lahko prisotne tudi kakšne napake v gonilnikih, ali je težava z več zasloni, itd... Skratka treba je napisati čim več podrobnosti, morda preizkusiti različne gonilnike ali vrste videa, da lahko razvijalci ugotovijo pod katerimi pogoji pride do težave (pa tudi potem ni nujno, da jim bo težavo uspelo odpraviti takoj. Razvoj programov ni vedno enostaven).
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.