Zaganjalnik je super. Kaj pa opravilna vrstica?

Še enkrat hvala za pomoč pri skrivanju zaganjalnika, ko sem vedel odgovor sem znal postaviuti tudi vprašanje ;)
Pa vas sedaj postavljam pred malo hujši izziv: če, so nam v novejših namizjih že prdvideli fensi zaganjalnik pa počasi postaja nepotrebna opravilna vrstica na zgornjem robu ekrana. Hočem reči nekaj obvestil v desnem mzgornjem kotu in prevzem funkcijskega pulta, če so zagnani programi in to je to.

Kaj pa če bi si želel naslednje: Sistemska obvestila naj se mi kažejo kar v zaganjalniku, če že mora biti, opravilna vrstica pa naj se pokaže v autohide stilu samo po potrebi, če bodo zagnani ustrezni programi (brskalnik, office itd)

Je to na kak način mogoče?

Komentarji

  • Tudi jaz imam vprašanje pod to temo. Ali se da (mislim da to ni mogoče ampak vseno) premestiti zaganjalnik na desno stran ekrana, oz. ukiniti ali karkoli podobnega..... ..imam namreč dva monitorja, primarni je desni, pa je to malo moteče pri uporabi :|

    Zanima me tudi glede videza, se da v mapah/zavihkih gumbe kot so zapri, minimiraj, maximiraj prestaviti z leve na desno (kot pri winsih). Sem lih dobr iz Minta na Ubutnu prešaltal, na Mintu se je to use dalo nastavljati, no tam ni zahanjalnika ampak start vrstica kar mi je nekako bilo celo bolje.

    Mogoče se pa moram samo privaditi :P
  • Poigraj se s programom Unity Tweak Tool.
    link
  • Kako postaja nepotrebna? zgoraj je programski meni.. zgoraj je meni sporočanja.. zgoraj je meni zvoka, datum&čas ter dostop do sistemskih nastavitev, odjave, zaklepa ter izklopa..

    A boš vse to dal v zaganjalnik? upam da imaš 40" zaslon! :)
    In ja.. sprejete so bile določene spremembe glede "obvestil" oziroma bl natančno kazalnikov (en: indicators). Sedaj je lahko vsak, ki je hotu dodal program na pult - sedaj tega ne bo več (od 13.04 naprej)

    In v Unityu ni mogoče da se ob dejavnosti pult samodejno skrije - ne bi pa vedu če obstaja kak hack k to omogoča

    RUS:
    Odpreš nastavitev Zasloni ter določiš kje naj se pokaže zaganjalnik. :)
    Glede gumbov http://askubuntu.com/questions/124015/window-controls-moved-to-right-hand-side imaš spodaj dva ukaza - odvisno od različice. In ja..enkrat ko se navadiš je čist vseeno kje so :)

    lapor:
    Unity Tweak Tool se še razvija in ga js ne bi priporočal - za enkrat :)
  • @CrazyLemon:

    V Zasloni lahko določim samo na katerem monitorju se mi prikazuje zaganalnik (levi, desni ali obeh), ne pa tudi na kateri strani monitorja (recimo v mojem primeru na desnem monitorju ki je primarni na desni strani in ne na levi ker je malo moteče za prehod z miško na drug monitor....) Tudi orodna vrstica se ne da nastaviti; recimo da bi jo imel na dnu namesto zgoraj???? Glede linka ki si ga prilepil pa, trenutno mi ga noče odpreti (blank), bom poskusil kasneje.

    Zakaj težim za vse te malenkosti ki so dejansko nepotrebne? Ker zraven na osebnem rač. občasno uporabljam še windows (drugi programi), v službi pa samo windows in potem pride do zmede. Win 8 ima zaganjalnik na desni, orodno vrstico spodaj, gumbe na oknih pa v desnem zg kotu. Pri Ubuntu je to vse kontra. Recimo pri Mintu 13 se je dalo vse to lepo nastavljati, tukaj pa ali ne najdem ali se pa res ne da...

    ..aja, nevem če to spada lih zraven?? YouToube noče prikazovati full screen tako na firefoxu kot chromiomu :(

    Drugače Linux zakon, če nič drugega se bom pa navadil tako:)
  • RUS
    ..ja zaganjalnik je privzeto fiksiran na levi stran..prav tako je pult zgoraj.. zakaj? zato ker je zgoraj kot že omenjeno programski meni.. :)
    Zaganjalnik se lahk premakne samo če namestiš dodatnen program.. kako pa bo pol s stabilnostjo sistema in delovanjem ne vem.. program pa se imenuje unity rotated.. neki v tem smislu

    in ne youtube ne spada sem :)
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.