Prvi telefoni Ubuntu že oktobra letos?

CrazyLemon Skrbnik
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice

The Wall Street Journal poroča, da je Mark Shuttleworth na srečanju v New Yorku napovedal, da bodo telefoni Ubuntu na voljo že oktobra.
MarkUbuntuPhone
Takrat naj bi telefoni bili na voljo na dveh trgih. Prvi trg naj bi bil Severna Amerika, katero je Mark opisal kot ključni trg za Ubuntu. Drugi trg pa upajmo, da je Evropa. Med drugim je povedal, da se že nekateri operaterji zanimajo za Ubuntu.

Na Ubuntuju pa bodo tekli tudi programi za Windows OS. Kot je Mark povedal, naj bi bilo mogoče uporabljati oddaljene programe Windows (oblačno računalništvo anyone? :).

Vendar pa naj bi razvijalci programske opreme imeli dostop do Ubuntuja za telefone že konec tega meseca. Sistem pa bo optimiziran za delo ter razvijanje na Galaxy Nexusu.

Vir: http://blogs.wsj.com/cio/2013/02/06/ubuntu-smartphone-shipping-in-october/

Komentarji

  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Naj že izdajo nekaj, da vem al naj si andorid telefon kupim al čakam ;)

    Sicer pa še vedno rabijo vsaj enega proizvajalca iz top 10, ki bo proizvajal telefone z njihovim OS-om in vsaj nekaj operaterjev, ki jih bodo s subvencijo prodajali.
  • eh tiste subvencije, ki jih potem 3x preplačaš pri operaterju...

    jaz npr. nikoli ne porabim 1000 minut. imam predplačniški mobi paket in v povprečju porabim 5 eur na 2 meseca. ne vem koliko minut je to. nekaj malega je. rad bi imel še predplačniški internet, in šele takrat bi si nabavil nekaj "pametnega". ampak zaenkrat pravega predplačniškega interneta pri nas ni.

    v Indoneziji npr. plačaš okrog 4 EUR za 1GB podatkov (ali je to cena za 2GB? hmmm....) in ko jih preneses/porabiš, pač ponovno napolniš račun. ali pa tudi ne. kakor želiš. pri nas pa maš neke čudne "predplačniške" variante, ki vse stanejo vsaj 15 EUR ali nekaj takega. pa po možnosti moraš neko visoko naročnino zraven imeti.

    v glavnem če bi imeli solidno ceno, soliden hardware, nekaj dobrega softwara (pa ne mi s twitterjem in podobnimi jajci) bi se ga verjetno splačalo vzet.
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    @gregor3000: jaz tudi ne porabim toliko, da bi se mi splačalo vzeti telefon preko operaterja (sploh pri nas, kjer je cena z naročnino 20€ na mesec večinoma podobna tisti na amazonu brez vezave), ampak za uspeh ubuntu OS-a na telefonih je to pač nuja.

    Če ne dobijo podpore parih velikih operaterjev (in vsaj enega top 10 proizvajalca, boljše 2), bodo končali kot Palmov WebOS.
  • Super. Moji nokiji se že neki časa blede. Bo zdržala do konca leta, pol pa bi blo fajn nabavit kak Ubuntu telefon :)
  • gregor3000 je dejal/-a:
    v Indoneziji npr. plačaš okrog 4 EUR za 1GB podatkov (ali je to cena za 2GB? hmmm....) in ko jih preneses/porabiš, pač ponovno napolniš račun. ali pa tudi ne.
    Tušmobil ima možnost 5€/1GB , tudi sam sm jo imel vključeno :) pa brez naročnine seveda
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.