Težave s posodobitvijo jedra in druge težave

andrejZ Član Ubuntu.si
Spodnjo vsebino mi je zasebno poslal uporabnik damirB in jo pripenjam tukaj, da bodo lahko odgovarjali/videli rešitve tudi drugi

"Imam težavo z posodobitvijo kernela z 3.2.0-38.60 na 3.2.0.38.61 , po tej posodobitvi se mi startx ne zažene več samodjno , ker ni login screen-a , je kakšna možnost to povrniti .

Imam namen da na novo namestim linux (katero distribucijo bi priporočil , kajti sem že pregledal skoraj vse ) , Open suse zadnjo , Ubuntu / kubuntu 12.10 , ali mint , nekje se bolj na KDE nagibam.

Če se lahko kje drugje prekopiram mapo iz Home/(uporabnik) - windows kopiranje na drugi disk ali arhiv z zip ali 7zip. ker sem že prej poiskusil pa zaradi zaščitenih datotek ni vsega , ko sem pa od firefoxa stisnil mapo pa je šlo vse.


damir"

Komentarji

  • andrejZ Član Ubuntu.si
    Najprej: prosim ne pošiljaj vprašanj preko e-maila. Za to imamo forum. Naslednjič bom takšno vprašanje izbrisal ne da bi ga prebral. Hvala za razumevanje.
    Odgovori:

    Jedro: si poskusil ob zagonu izberi starejše jedro?
    Če misliš sistem ponovno nameščati, potem nima smisla reševati težav. Najprej ponovno namesti Linux po izbiri, potem pa se bomo pogovarjali naprej.
    Jaz uporabljam Ubuntu/Lubuntu, so pa okusi različni (tako kot nekateri zagovarjajo pri avtomobilih VW, drugi Renault, tretji Opel ...). Najprej preizkusi z živega USB-ja in namesti tisto, kar ti je najbolj všeč.

    Zadnjega vprašanja pa ne razumem. Lahko drugače zastaviš vprašanje?
  • Ne morem izbrati jedra , ker se je ni nagradil iz 3.2.0-37 na 3.2.0-38 , ampak iz -38.60 na -38.61 (varnostna posodobitev)

    damir
  • Ob zagonu lahko držiš Shift in tako ti grub ponudi na izbiro tudi reševalni način. Zaženi ga in poženi ukaz:

    cat /var/log/Xorg.0.log.old | grep EE


    ter

    cat /var/log/Xorg.0.log.old | grep WW


    Ter izpis prilepi na http://pastebin.com/ (izpis lahko prepišeš ali pa shraniš v datoteko tako da za ukazom grep EE dodaš

    > izpis_EE.txt


    in za grep WW


    > izpis_WW.txt
  • Tu je link http://pastebin.com/qfNNU0dw.

    Samo po tem sem prišel v login screen.


    damir
  • Na tvojem mestu bi najprej poskusil dodati nomodeset v grub. Tukaj so navodila kako lahko začasno dodaš nomodeset v grub. Če pa si gonilnike namestil z spletne strani od AMD-ja jih pa moraš znova namestiti ob vsaki spremembi jedra.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.