WPS Office: Microsoft Office klon za Ubuntu

nafisa Pisec novic
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Kitajska vlada bo skupaj s Canonicalom razvijala svojo prilagojeno različico Ubuntuja imenovano Kylin. Ubuntu Kylin bo med drugim prinesel novo različico urejevalnikov pisarniške programske opreme, ki bodo izgledali skoraj natančno tako, kot izgleda Microsoft Office 2011.

To pisarniško programsko opremo so poimenovali WPS (W za Word, P za Presentation, S za Spreadsheet). Torej bo paket vseboval tri urejevalnike; za besedilo, predstavitve in preglednice. Programski paket je trenutno še v beta fazi za Ubuntu Kylin. Močno upam, da bo na voljo v Programskem središču tudi za ostale Ubuntu različice.

To seveda lahko štejemo kot dobro novico za lažji prehod Windows uporabnikov na Ubuntu, saj se bi tako ob prehodu počutili veliko bolj "domače".

kingsoft_writer_ubuntukingsoft_spreadsheet_ubuntu-475x380

 

kingsoft_presentation_ubuntu-475x380

 

Vir: itsfoss.com

Slike: linuxundich.de

Komentarji

  • zanimivo. na čem pa bazira? libre office? glavna težava pri prehodu po mojem ni toliko izgled kot kompatibilnost MS office standardov. je pa res, da Kitajci danes že vse kopirajo... bojo pa mogoče pogruntali še kako standarde kopirat oz. jih uporabljat... :-)
  • Ni baziran na libreofficeu, če bi bi brez težav odpiral ODT fajle, s katerimi ima očitno nekaj težav.. :lol:
  • Sumljivo podobno IBM Symphony.

    image
  • Pa so kje kakšne informacije na čemu bazira?
  • Po moje ne bazira na znanemu software ampak je pač proprietary software.. ker že imajo različico za Windowse http://www.wpsoffice.com/
  • IBM smyphoy ima Apache licenco?
    IBM discontinued development of Lotus Symphony in January 2012 with the final release of version 3.0.1. The source code was sponsored to the Apache Software Foundation to get merged to OpenOffice.org, which should occur in Apache OpenOffice 4[5] (due for release in early 2013). IBM plans to release a 'Apache OpenOffice IBM Edition' after the release of Apache OpenOffice 4.[6] On 27 March 2012 a fixpack update for Lotus Symphony 3.0.1 was released.
    heh ja so res sami razvili inje pač en Kitajski office. saj verjetno je bil v 80's tudi kak podoben slovenski program? vem da so bili neki modificirani wordstar ali nekaj takega. v glavnem wikli vse ve :
    http://en.wikipedia.org/wiki/WPS_Office

    imajo free personal edition. če imajo dobro kompatibilnost z MS wordom zna biti zanimiva zadeva.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.