LibreOffice izginotje teksta, hrošči, neshranjevanje

pazko Član
uredil/-a 11. January, 2012 v Programi
Ko sem delal učno pripravo, mi naenkrat več ni hotelo podaljševat tabčle navzdol izginilo je pol teksta. Dokument sem sproti shranjeval in sicer cca vsake pol ure. Ko se je to zgodilo nisem shranil saj tako ni bilo teksta ki je namesto da bi se pojavljal v podaljševanju tabele, izginil neznano kam. Nato sem odprl dokument in manjka seveda velika večina teksta in pet strani. shranjujem vsaj najmanj vsake pol ure sproti, poleg tega pa mislim da dokument tudi sam avtomatsko shrani vsakih 20 minut Takih hroščev si LibreOffice ne bi smel privoščit ne glede na to da je odprtokoden in brezplačen: Zdaj bom imel kakih pet ur dela da spet vnesem to besedilo, pa še mudi se mi. Kaj mi je sploh za naredit, je kak predlog; V windows različicah LibreOffica se mi kaj takega ni nikoli zgodilo: Skratka neodgovorno od pripravljalca Vh in lp!

Komentarji

  • Zakaj ne uporabljaš UbuntuOne ali Dropbox? Lahko obnoviš katerokoli različico shranjene datoteke. Samodejno shranjevanje LO pa pride v poštev le, če se program sesuje. Datoteka se namreč samodejno izbriše, če se program normalno konča.
  • pazko Član
    uredil/-a 12. January, 2012
    Dokument sem rešil tako, da sem si naložil Kword v njem odprl prizadeti dokument, v katerm pa je vsa vsebina ga v Kwordu shranil pod ODT in odprl v LIbreOffice writer 3.3.4 za windowse, Mislim da so krivi hrošči na Ubuntu saj naj LibreOffice ne bi najbolje deloval na datotečnem sistemu ext 4. Tudi AbiWord je zaznal vsebino celega dokumenta vendar pa se je pojavil problem v širini tabele,(manjkala večina teksta 3. stolpca), katero nikakor nisem mogel popraviti. Lp!
  • Si shranjeval v doc ali docx?
  • pazko Član
    uredil/-a 12. January, 2012
    Vedno shranjujem v ODT ali ODP (Impress). Kjer na ff nimajo open ali libreOffica naredim kopijo dokumenta najrajši pod doc ali ppt, kajti docx precej slabše shrani zadeve. ;)
  • pazko je dejal/-a:
    Mislim da so krivi hrošči na Ubuntu saj naj LibreOffice ne bi najbolje deloval na datotečnem sistemu ext 4.
    Ne bi rekel da ima Ubuntu kaj z ex 4 datotečnim sistemom razen, da ga uporablja. lahko se uporabi tudi kakšen drug. pa po mojem je Libre Office problematičen, ne Ubuntu.

    jaz sicer uporabljam 3.3.4, ker mi npr. nova verzija ne odpre prav datotek narejenih v starem MS word 2003.
  • Ledstorm +++ Član
    uredil/-a 15. April, 2013
    Kako naj spremenim privzeti font Liberation Serif v Writu in Calcu?

    Imam pa verzijo LO 3.6.2.2.

    Sem poskusil a ne gre. V Open Officu sem čist simpl hitro to naredil nekoč :(

    Ponavadi sem kliknil tisto ikono na levi - Slogi in Oblikovanje ->

    Slog: Privzeto (lebdeči meni) Spremeni -> Pisava (dal drugi font) in OK ...

    A še vedno Liberation serif. :|
  • Ledstorm +++ je dejal/-a:
    Kako naj spremenim privzeti font Liberation Serif v Writu in Calcu?

    Tools -> Options -> LibreOffice Writer -> Basic Fonts
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.