težave ob posodobitvi programske opreme

ob posodobitvi programske opreme mi prepreči posodobitev in reče, da moram namestiti pakete iz nepreverjenih virov, pri podrobnostih pa mi izpiše tole

libcairo-gobject2 libcairo2 libdrm-intel1 libdrm-nouveau1a libdrm-nouveau2 libdrm-radeon1 libdrm2 libkms1 libva-x11-1 libva1 xserver-xorg-video-intel

katere vire moram namestit, da bo posodabljalo brez problemov...

Komentarji

  • V terminalu poženi
    sudo apt-get upgrade -f
    , potrdi namestitev iz nepreverjenih virov.
  • Najbrž imaš dodan kak PPA s posodobljenimi gonilniki. Ugibam: xorg-edgers? Ugotovi kateri ppa uporabljaš, pojdi na njihovo stran na Launchpadu in si preberi navodila kako prejeti in dodati podpisni ključ. Ko boš to storil ti naj ne bi več težil ob nadgradnjah.
  • Pozdravljeni!

    Sam sem imel podobno težavo, ko na sistemu Linux Kubuntu 13.04 nisem mogel nalagati programske opreme iz Programskega središča Muon.
    Dogajalo se je to, da ko sem kliknil pri določenem prigramu gumb "Namesti", je stvar pričela z nameščanjem programa, nakar pa se je zaustavila in programa operacijski sistem ni naložil.
    Opazil sem, da je stvar pričela delovati oziroma se je napaka odpravila šele potem, ko sem nadgradil oziroma "updejtal" operacijski sistem Linux Kubuntu .


    L.p
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.