Računalnik brez grafične kartice

B-king Član
uredil/-a 15. June, 2013 v Težave s strojno opremo
Pozdravljeni!

Ne vem če sodi vprašanje ravno v tole temo, toda poskusil bom, drugače pa naj Admin prestavi kam drugam.

Zanima me, ali je mogoče poganjat starejši računalnik brez da je v njem prisotna grafična kartica (de je gfizično ni v njem). V mislih sem imel, da bi naložil celoten sistem Linux v računalnik in vse nastavitve, ter da bi po vsem iz njega odstranil grafično kartico. Do računalnika bi dostopal preko remote Desktopa.

Alje je to sploh izvedljivo? Ali bios dopušča delovanje računalnika in sistemov brez grafične kartice?

hvala za pomoč

Komentarji

  • Za vse ki boste imeli podobne želje.

    Po nekajdnevnem iskanju informacij na internetu, sem naše informacijo, da načeloma PC lahko dela tudi brez mrežne kartice. Najbolje za to je, če imaš serverski tip matične plošče, kjer s tem sploh ni problema. Večino ostalih novejših matičnih plošč pa je mogoče v BIOS-u nastavit na tako delovanje.

    Upam da sem komu pomagal.

    l.p.
  • ja to kar si ti opisal je tak običajni strežnik.

    oziroma nekateri tak računalnik imenujejo tudi "headless"

    seveda se da. zakaj pa bi potreboval grafično kartico na strežniku? :) ok razen če se ne uporablja za kakšno procesiranje, računanje...

    potrebuješ matično ploščo, CPU in nek zapisljiv medij recimo USB ali trdi disk in to je to. mogoče kak tiny core ali kaj podobnega dela tudi na disketi. operacijski sistem lahko potem namestiš preko mreže ali pa ga s kakim kloniranjem prestaviš na zapisljiv medij. ali pa ga najprej namestiš in nato odstraniš grafično in ekran.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.