[rešeno] [12.04] črn ekran, normalna inštalacija ne gre skozi

Zdravo,

že par dni se ubijam z neuspešno namestitvijo ubuntu 12.04.

Računalnik:
acer v3-772g
gtx760m
ssd: c: win7 64bit + d: ubuntu 64bit (če bo šlo) - legacy mode, če je to kj važno

Težava:
bootam iz CDja in uspem priti do menija, kjer izbiraš probo, inštalacijo, testiranje RAMa,..., in je spodaj menu F1 do F6. Karkoli tukaj izberem v bilokateri kombinaciji, se stvar ne premakne več. Probal sem vse od nomodeset in acpi_off do OEM inštalacije. Z 32bit verzijo sem 1x celo uspel priti do izbire lokacije inštalacije, ampak sem prekinil postopek, ker želim 64bit.
Z wubi sem uspel inštalirat. Na tem mestu še 2 vprašanji: kaj pomeni izbira velikosti diska in zakaj je 32bit možno brez internetne povezave inštalirat, 64bit pa javi nek error?
Skratka, ko rebootam wubi, dobim črn ekran. Neki sicer zapiska, vidi se pa nič. Probal sem z nomodeset (ko med bootanjem stisneš "e" in dopišeš; s tem sem prišel notri, ampak je delalo počasi, miške na ekranu je mal zmanjkovalo itd. Ko sem gledal za additional drivers, ni dal nič na izbiro.

Kar sem pregledal po internetu, naj bi bila težava nvidia driverji. Same driverje in postopke za inštalacijo sem sicer našel, pa mi ne koristijo kaj dost, ker vsi temeljijo na tem, da imaš sistem že nameščen in se lahko logiraš.
Ko sem probal na desktop PC mi je preiskušnja delala super, ATI grafična, sistem star cca 9 let.

Rad bi našel rešitev za normal inštalacijo, v skrajnem primeru bom še 1x probal z wubi. Ampak če se ne motim je težava te med drugim tudi ta, da če se sesuje win, se sesuje tudi ubuntu(?).

Za kakršnokoli pomoč in nasvete bom neznansko hvaležen...sploh če bo deloval :P

LP, Grega

Komentarji

  • Zdravo,

    še 1x sem zapekel CD, z najmanjšo možno hitrostjo in z nomodeset je šlo skozi.
    Zdaj se pa z nvidia driverji igrat...

    LP, Grega
  • driverje lahko namestiš kar z aplikacijo za dodatne gonilnike.

    wubi je bolj za preizkus in se malo igrati z OS brez vpliva na win. pa še razvijalec ga je nehal razvijat.

    ja po mojem je bolje uporabljati USB ključ kot pa CD. niso dragi, pa še "persistent" jih lahko narediš. torej da namestiš npr. gonilnike v živi sistem. pa lahko potem uporabljaš to kot nek "rescue disk". lahko pa kar pustiš kot je. pa še manjši je kot CD in lažje se ga spravi v žep.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.