12.04 LTS mountall: disconnected from Plymouth mountall: Event failed

Pri posodabljanju graficnih gonilnikov po ponovnem zagonu dobim zgoraj omenjeno sporocilo, nakar vseskupaj zastane in iz konzole pozenem

sudo apt-get purge nvidia


in potem mi pove da je >X11 initalization failed<

Vse skupaj se je zacelo z opozorilom da graficna kartica ni nastavljena in da bo zadevo potrebno nastaviti rocno, v nizki locljivosti ali v varnem nacinu. Slednjega sem izbral, potem pa je slo vse navzdol.

V sili sem pognal tudi

unity --reset


a kaj ko mi zadeva sicer tece na KDE podlagi oziroma kubuntu 12.04

Tuhtam kaj sedaj storiti da bi me spustil v gui..vmes mi je se nekako uspelo z ukazom

sudo lightdm


ampak to je bilo se pred zastojem zaradi posodobitve graficnega gonilnika..Ocitno se je nekaj mocneje zalomilo, pri prebiranju podobnih tem veckrat naletim na tezave s particijami v tej povezavi, a jaz mojih nisem spreminjal..

Nevem zaenkrat kaj.

ps: ce je kdo iz Ljubljane pripravljen pogledat zadevo mu z veseljem "pritrogam" laptop oziroma pristanem na "zmenek" na izbrani lokaciji :D lol

Komentarji

  • Če daš purge, potem logično, da se sistem ne zažene. Ko počistiš gonilnike, zaženeš sistem v varnem načinu s podporo omrežju, znova namestiš druge gonilnike in znova zaženeš sistem.
  • Ja prejsnjic je delovalo in se je sistem sestavil..tokrat pa pozenem v varnem nacinu in me vrze v tty1 in potem ne vem kako naprej.
  • sesame Član
    uredil/-a 4. September, 2013
    no sedaj sem v 'failsafe' oziroma 'varnem načinu noter..ampak noče namestiti gonilnikov. Uporabljam starejše linux jedro. Kako sedaj naredim "dobro novo jedro2 s 'tapravimi' gonilnik-predvsem grafičnim!!?

    ..in nameščene imam tri možne nvidia gonilnike-s posodobitvami, a nobenega ni mogoče aktivirati!
    Tokrat je tezava v X11 serverju, ki ga ocitno nimam ceprav sem namestil zephyr a ocitno spremembe ni zabelezil v grub.
  • Napredek!
    Namestil sem xserver-core in prisla sva do login screena, kjer pa nazalost zmrzne.
    Morda kdo ve kako bi iz live-cdja nalozil najnujnejse oz. osnovne gonilnike??
    Hvala.
    lp, s.

    ps: ne vem zakaj nikoli nihce ne omeni da se da vse tezave odpraviti v gui preko live cdja??
  • S tremi gonilniki nimaš kaj delati. Namestiš samo en gonilnik. A ni to samo po sebi umevno? Saj tudi treh različic enega programa ne uporabljaš. Več gonilnikov pomeni več modulov in posledično konflikte. Kateri gonilnik je najboljši pa izveš tukaj: http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
    Poišči številko različice v programskem središču in poglej če je tvoja kartica podprta, če ni, se pomakni na različico z višjo/nižjo številko. Ko najdeš najboljšega, namesti samo tega in to bi moralo biti to. Preveri še /etc/X11/xorg.conf, če je kot gonilnik res nastavljen v nvidia. Mogoče boš moral še blacklistati nv. Poglej si kak vodič, jih je na tisoče za 12.04.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.