kloniranje linux

lep pozdrav vsem uporabnikom,
ker sem starejši začetnik linuxa imam probleme s vpisovanjem ukaza v terminal...dejansko bi rad kloniral sistem "slobuntu"iz fizično ločenega diska na drug,boljši disk.pri windowsu to ni bil problem,na linuxu pa je en kup ukazov v terminal in ne vem katerega naj uporabim(prej sem namestil "clonepart").v slobuntu sem se najbolje znašel in ker je porihtan po željah bi ga rad uporabljal na boljšem disku(ta star nekaj šteka) in s tem pridobil nekaj Mb prenosa za posodabljanje in ostale stvari ker imam delno omejeno internetno povezavo.

hvala,lp :rolleyes:

Komentarji

  • Glede na to da si začetnik.. bi ti svetoval najlažjo rešitev ki ne vključuje kup ukazov.. daj drug disk noter.. in namesti slobuntu na novi disk (pa ne pozabi tudi zagonskega nalagalnika namestit na nov disk ) :)
    In nato še vse svoje podatke preneseš s starega na novega.
  • hvala za odgovor,
    sem že ponovno naložil sistem in prekopiral svojo kramo.so pa problemi tudi z nastavitvijo ure,čeprav jo ob namestitvi pravilno nastavim,tudi uro v biosu mi prestavi vedno za 2 uri razlike,čeprav mislim da je ura v biosu za sisteme "nedotakljiva"...,samo uporabna.Mint Olivia pa je ok,samo Slobuntu ga sračka,ga bom moral poslat v banovce :D
  • Izberi da se čas nastavi samodejno prek interneta. In ne ..ura v sistemu ne posega v uro v biosu.
  • Najbrž je v nastavitvah ure v Slobuntu nastavljen UTC namesto CEST (GMT + 2). Tega v biosu ne boš rešil, treba je spremeniti nastavitve v Slobuntu. Ura v biosu pa je spremenljiva, spreminjajo jo tudi Windowsi.
  • drugače pa za kloniranje je zelo enostaven za nas začetnike Redo Backup

    2 velika gumba en za backup in en za restore. :)
  • R33D3M33R je dejal/-a:
    Najbrž je v nastavitvah ure v Slobuntu nastavljen UTC namesto CEST (GMT + 2). Tega v biosu ne boš rešil, treba je spremeniti nastavitve v Slobuntu. Ura v biosu pa je spremenljiva, spreminjajo jo tudi Windowsi.
    nastavitve biosev niso problem,izgleda da bo kriva nastavitev Slobunta kot si napisal.vedno sem moral popravljat uro ko sem prešaltal sistem(odvzet kljukico za network time in jo nastavit na uro manj,ker je takoj zrasla za eno uro in ponovno vklopit network time.
    in drži da mi je Slobuntu posegal v bios ker sem opravil (štih) probe.

    hvala vsem,lp. :)
  • gregor3000 je dejal/-a:
    drugače pa za kloniranje je zelo enostaven za nas začetnike Redo Backup

    2 velika gumba en za backup in en za restore. :)
    zdravo,kje si pa dobil ta softwer...v programskem središču ga nisem našel?hvala,lp
  • penzioner Član
    uredil/-a 11. October, 2013
    "dragan75",hvala za link.

    zelo uporabno!
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.