Prodanih že preko 2 milijona Raspberry Pi-jev

R33D3M33R Član
uredil/-a 11. November, 2014 v Novice
Raspberry Pi je majhen in poceni računalnik v velikosti kreditne kartice, ki je bil ustvarjen z namenom, da bi bil primeren za izobraževanje.

Pi je izjemno poceni: cca. 20 EUR stane različica A in cca. 40 EUR različica B, odlikujejo ga številni priključki, nadgradljivost in povezljivost, ki omogočajo uporabnikom izvajanje številnih vragolij. Pi so začeli prodajati konec februarja 2012, sedaj pa so naznanili , da so zadnji teden v oktobru prodali že 2 milijona Pi-jev.

Na mini zverini teče širok nabor operacijskih sistemov, med drugim tudi Ubuntu uporabnikom najbližja distribucija Raspbian, ki temelji na Debianu.

vir: Slashdot

Komentarji

  • koliko pa to stane
  • komplet je mislim da okrog 50 EUR (ohisje, RaspberrzPi, napajalnik, HDMI/HDMI kabel , postnina).
    potem pa rabis kak TV ali monitor (ce ne nameravas uporabit za streznik ali kaj takega)

    npr poglej na modmy pi. je pa lustna stvarca. porabi izjemno malo energije ni pa pretirano hitra. lahko se uporabi tudi kot media center, streznik in se marsikaj drugega. vec na njohovi strani.

    mislim da se ga da napajat s 4 AA baterijami.
  • Dodane so bile okvirne cene. Različico A imajo pri Farnellu, različico B pa pri IC elektroniki. Razlike med njima pa najdeš v povezavi na njihovo spletno stran, tam so tudi povezave do trgovin. Moraš se pa temu res posvetiti, da spraviš zadevo v delovanje.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.