piškotki

ne vem kam paše ta tema. je bolj offtopic. zanima pa me ali je ta rešitev :
Stran uporablja piškotke: PHPSESSID, ki se ob vsakem zahtevku na strani nastavi na novo naključno vrednost in ubuntusi_forum, ki se nastavi ob prijavi.
ok glede nove zakonodaje? ker bi potem tudi sam nekaj takega dal na stran. sicer mi niti ni jasno ali to velja samo za strani v sloveniji ali slovenske strani ali tudi za tiste v angleščini? kaj pa ,če je host v tujini? ali ima to kake veze?

Komentarji

  • Ta piškotek se uporabi samo ob prijavi, PHPSESSID ali csrf je transportni piškotek (se ga uporablja za zagotavljanja delovanja storitve). Zakon mora biti za vse strani katere ti upravljaš, lahko je stran fizično tudi na marsu, če jo ti upravljaš velja zakon zate, strežnika pač ne morejo kaznovati. :)

    http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/gostovanje-virtualnih-streznikov/spletni-piskotki-in-sprememba-slovenske-zakonodaje.html
  • hvala.

    vse skupaj je bedarija. morali bi od browserjev zahtevat da je to opt in varianta ne pa od strani.

    če se prav spomnim so v 90 browserji/a imeli default to, da te je vprašalo za piškotke. postalo je nadležno torej "da za sve"
  • andrejZ Član Ubuntu.si
    @gregor3000: to je EU dirrektiva, torej velja znotraj EU.
  • andrejZ je dejal/-a:
    @gregor3000: to je EU dirrektiva, torej velja znotraj EU.
    vem ja. to je tako kot ravni korenčki. tudi EU ideja, da se kao zaščiti potrošnmike, je pa ok če se potem meče hrana stran.

    torej če upravljam stran preko podjetja izven EU teh piškotkov ni treba naznanjati.... :cool: ali pa preko proxya.
    menda so ponekod nepriljubljeni in grejo ljudje raje drugam oz. ne nadaljujejo z vstopom.

    eh saj bom zrihtal strani. samo če bo padec prometa zaradi tega jim bom izstavil račun za škodo. :lol:

    kot pravim, urejanje tega na sami strani ne reši problema. kaj bo naslednje? opt-in za javascript? pri vsem tem pa ni nič narobe če NSA zbira podatke potrošnikov na bistveno bolj agresiven način kjer niti opt out ni. p ase nihče iz EU v to ne vtakne (najbrž, ker imajo podobne porgrame tudi EU države).

    v glavnem vidim, da rabim plugin, ker imam google analytics. pa osebne podatke tudi zbiram (kako pa naj drugače veš kam poslati paket?! duh....)
  • A si prepričan in boš tvegal? Raje stopi stik z informacijsko pooblaščenko.
    Se pa strinjam, da bolj brezveznega načina za nadzor nad piškotki, najbrž ni. Prej sem s Cookie Monsterjem užival povsem brez piškotkov, sedaj pa moram pravzaprav piškotke omogočiti, če se želim znebiti pojavnih oken. Narobe svet! :rolleyes: (... večji rant na mojem blogu :) )
  • R33D3M33R :lol: Sej Domačice piškotov tud nisi blokiral ali pač?
  • Ne nisem blokiral povsem vsega, sem imel tudi redke izjeme ;)
    Sem se zatipkal zgoraj ...
  • Se da kako povečat timeout, ker sedaj ko pišem post in predno ga sestavim do konca mi napiše (potem ko kliknem pošlji), da nimam dovoljenja in se moram zopet prijavit - vsebina napisanega se izgubi?

    Zato moram vsakič naredit backup tistega kar napišem v clipboard. V nasprotnem primeru se izgubi vse. Če kliknem gumb nazaj v FF mi vrže error, da je seja potekla.
  • Se ne da povečat - a pišeš spise? :)
    Ker veliki večini normalno dela ...

    Si ob prijavi dal da si zapomni prijavo? Pa v brskalniku ne zavračaš kukijev?
  • :)

    Zgleda, da mi FF blokira kukije. Bom preveril.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.