Poganjanje AutoCad-a, Offica na Kubuntu 13.10?

Pozdravljeni,
Računalnik uporabljam tudi za programe kot je npr. AutoCad, vendar me zanima, ali je mogoče kako namestit te programe na Kubuntu 13.10? Recimo, da me ob-enem še zanima kako je z Microsoft Office (2010), ga je možno poganjati z prej omenjenim sistemom?

Najlepša hvala vsem in LP :)

Komentarji

  • Poskusi z Wine-om. Drugače pa so tu alternative LibreOffice za Office in LibreCad, DraftSight in openVSP za AutoCad.

    lp
  • Tukaj lahko preveriš kako je z autocadom ki bi ga poganjal prek WINE http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=86

    Kot vidiš samo starejše različice bi se dalo pognat..

    GLede MS Office pa imaš tukaj http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=31 in ne kaže najboljše :)
  • Jaz sem se pred časom veliko mučil in ukvarjal s tem, da bi namestil ACAD in OFFICE 2010 v kubuntu. Stvar mi ni uspela ne v enem ne v rugem primeru. Odločil sem se tako, da sem v Kubuntu namestil VirtualBox in nato v njega sistem Win7, ter na sistem vse programe za Windowse...

    l.p
  • office 2007 dela kar dobro, 2010 ne tako dobro.

    Linux alternative so Caligra office suite, Libre office, Open office (in še nekaj ki bazirajo na teh dveh) in WPS (ta zgleda kot kitajska kopija MS office 2013 samo je drugače OK).
  • sveder Član
    uredil/-a 23. January, 2014
    Če rabiš AutoCAD le za 2D, je Draftsight odlična alternativa. Jaz ga imam na Lubuntuju in sem zelo zadovoljen. Za 3D pa imam preko Winea naložen Sketchup (FreeCAD je zame zaenkrat preveč kompliciran).

    Mi pa dela preglavice Indesign CS5.5 :-/
  • AC ti ne bo delal preko Wine, ali pa zelo zelo počasi...

    Za modeliranje v Ubuntu ti priporočam Blender
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.