prenos aplikacije iz RED HAT na UBUNTU

Pozdravljeni !
Sem programer. Do sedaj sem uporabljal RED HAT LINUX. Sedaj bi rad uporabljal UBUNTU. Na isti način, kot pri RED HAT sem instaliral moj programski paket za razvoj programov na UBUNTU 13.10. Na prvi pogled je vse enako kot prej. Problem je, da zadeva ne dela. Postopek instalacije je potekal na sledeči način:
- logiral sem se kot "root" user,
- na osnovnem direktoriju sem odprl nov direktorij "/work"
- na direktorij "/work" sem prekopiral tri datoteke, ki predstavljajo moj programski paket ( moj SDK),
- ena od teh datotek je .sh datoteka, ki vsebuje instalacijsko proceduro. Pognal sem to proceduro in moj paket se je instaliral ( isto kot pri RED HAT),
- program za instalacijo je na osnovnem direktoriju odprl poddirektorij "/devl" in v njega instaliral moj programski paket ( moj SDK za razvoj programov),
- do tu je vse isto, kot pri LINUX RED HAT. Problem nastopi, ker programski paket, ki sem ga instaliral na RED HAT dela, pri UBUNTU pa ne dela.
- po istem principu kot pri RED HAT sem na poddirektorij /"work" prekopiral "sorse" programa, ki ga želim kompalirati. Ko štartam kompaliranje, dobim odgovor, da moj SDK ne obstaja. S problemom se ukvarjam že skoraj tri redne in prosim za namig, kaj naj naredim. Vem da nekateri drugi programerji, ki delajo enake programe kot jaz uporabljajo UBUNTU.

Komentarji

  • prva napaka ki jo vidim je
    - logiral sem se kot "root" user,
    glej: https://help.ubuntu.com/community/RootSudo

    glede ostalega je pa težko reči e ne vemo kaj ne dela. mogoče je težava le v kaki poti do programja/SDK.

    ja bi dal zadevo v home (zaradi uporabniških pravic), samo mogoče ne poznam stvari dovolj dobro....
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.