ups brezprekinitveno napajanje

hugo Član
Pozdravleni, sam se odločam za nakup ups brezprekinitvenga napajanja, in me zanima katerega mi priporočate gledam sicer tole http://www.mimovrste.com/artikel/2100007414/brezprekinitveno-napajanje-ups-tecnoware-ups-eco-strip-11#tech ali tole http://www.comshop.si/shop/RaCunalniStvo/Dodatki_za_raCunalnike/ups-appolo-1060j-TH_00001 ne spoznam se neki na elektriko pa če mi lahko poveste glavno razliko med tema 2, razen število vtičnic ter iščem te z dalšim časom napajanja za manj denarja

PS.Najlepša hvala vem za odgovore

Komentarji

  • Zakaj pa rabiš ups? A boš imel strežnik ali ne veš kaj bi z denarjem?
  • mogoče ima pomembne podatke, ki morajo biti na voljo ob krajših izpadih elektrike...

    mogoče je bolje kak ultrabook +intel haswell pa dobra baterija :-)
  • Sj res-na to sem pozabil. 100 % ima pomembne podatke.
  • ups rabim da lahko varno shranim podatke ko zmanka elektrike ter na primer se doskrat zgodi če na primer za 5 minut zmanka elktike pa da ne pride do poškodbe računalnikov zarad tega ko se ne ugasnejo varno
  • poleg tega sem prišel po nasvet ne da razlagam za kaj želim mogoče pa res imam preveč denarja
  • nekaj moraš vedet pri UPS niso poceni in jih je treba (no vsaj baterijo) menjat na ene 2, 3 leta mislim da...

    koliko mašin pa nameravaš gor priklopit?

    mimovrste link ne dela več, medtem ko apollo mislim da so ti čisto ok za domačo uporabo. ga majo na mimovsrte tudi. za firmo pa se splača kaj boljšega dobit.

    sam nimam izkušenj, vem da majo UPS pri sorodnikih v firmi, ker imajo kritične podatke na mašinah.
  • hugo , spremljam tvoja sporočila in brez zamere ampak so ponavadi samo bedarije kot tudi to sporočilo za ups..Točno sem vedel da nimaš pojma za kaj se uporablja..Imel pa bi ga za vsak slučaj al kaj.. :lol:
  • Za kaj ga hugo potrebuje nima veze. On samo sprašuje katerega izbrati, navsezadnje gre za njegov denar. Nadaljnji offtopic bo izbrisan brez milosti.

    hugo: Kako dolgo bo UPS preživel je odvisno od tega kolikšno kapaciteto baterijo ima in seveda od porabe. Prva reč, ki jo moraš narediti je, da izmeriš porabo obremenjenega računalnika. Ko boš imel enkrat porabo, se pa moraš odločiti kako dolgo hočeš, da ti baterija zdrži ob taki porabi. Na spletu obstajajo kalkulatorji, ki ti izračunajo priporočeno vrednost v VA (recimo http://www.apc.com/tools/ups_selector/AF/en/home/load/results). To je potem tvoja referenca za nadaljnje iskanje.

    Seveda, dlje kot hočeš da sistem "preživi" brez napajanja in večje kot bo breme, dražji bo UPS, dražje pa bodo tudi baterije za zamenjavo, ko bodo te enkrat iztrošene.
  • hja ta je kar močen. in seveda je odvisno od porabe.

    vprašanje je če se splača toliko denarja in če potrebuješ tako močnega. odvisno koliko računalnikov in kakšna poraba (procesorji). če so polno obremenjeni recimo kaka FPS igra potem ka rpoberejo, če pa takrat niso tako obremenjeni pa niti ne toliko in verjetno baterija precej dalj zdrži.

    sicer sem malo gledal in bolj kot ne držijo samo nekaj minut - toliko, da se lahko računalnik normalno ugasne ali pa da ti omrežje preklopi na agregat. nekateri celo dovolj dolgo da se naredi t.i cold boot, čeprav v Ubuntu ta ne traja tako dolgo kot v windows.
  • hugo je dejal/-a:
    Poglej še na to spletno stran!
    http://www.ups2buy.com/

    Če želiš kaj več tehničnih informacij pa pokliči in g. Ludvik ti bo z veseljem razložil.
    Sicer pa imaš na spletni strani www.lumic.si kar nekaj opisov in tehničnih podatkov!

    1,3KVA pa uporabljamo za kakšno komunikacijsko omaro, v kateri je vsaj en strežnik.
    Navadno je avtonomija UPS-a okoli 6-8 minut ob polni obremenitvi pri novih baterijah in cca 20 sopinjah Celzija.
  • najlepša hvala za vse odgovore
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.