Kateri linux za starejši računalnik

Pozdravljeni, prosil bi za pomoč pri obnovi starejšega PC-ja. IBM Lenovo z Pentium D procesorjem 3GHz, 2GB RAM-a, ležeče ohišje. Računalnik je namenjen manj izkušenemu uporabniku. Driverjev tudi ne najdem več.

Osebno sem mislil na Windows 7 starter, basic, home premium.

Prosil bi za čim hitrejši odgovor.

ps.: Prejšnji odgovori so mi zelo pomagali.

Komentarji

  • Wat now? To je Ubuntu forum.. če misliš na Win 7, basic, premium, profesional, karkoli se obrni na drug forum ali pa piši v temo za prosti čas (i guess)
  • Pravzaprav sem mislil alternativo h windows 7... zato sem tu vprašal. Torej linux ki bi mi oživel stari enojedrni PC in kako bi naj iskal gonilnike.
  • Poglej si malo lubuntu ali pa xubuntu - rama imaš več kot dovolj edina težava bi znal bit procesor. Če bo lubuntu štekal pa je potem možnost še DSL (damn small linux) ali pa Puppy linux. Zadnja dva sta za fosile :)
  • Pentium D so 64 bitni iin dvojedrni. pravzaprav to sploh niso tako slabi procesorji. če je grafična solidna potem bo tekoče deloval katerikoli Ubuntu 64 bit... glede win7 ne vem. starter so tako samo prednaloženi pa brezveze. mogoče Home samo ne vem če se sploh prodajajo pri nas. ostanejo torej ostali.
  • Hvala za odgovor, uspešno sem rešil z uporabo ubuntu 32bit
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.