[K 14.04] Dnevi so zapisani z veliko začetnico in LibreOffice Calc

Zdravo

Najprej vse pohvale za novo verzijo Kubuntu 14.04, ki je veliko boljša od prejšnjih, predvsem glede gretja računalnika, v drugih pogledih pa so bile že prejšnje verzije super.
Po mojem mnenju je najbolj prilagodljivo okolje KDE in Kubuntu, vendar ima nekje shranjene dneve v tednu z veliko začetnico in jih prikazuje v sistemski uri na pladnju, medtem ko so pravilno zapisani z malo začetnico. Se da to odpraviti? Ali jih lahko sam poiščem in to popravim?
Imam pa še eno težavo. LibreOffice Calc si od verzije 4.x.x.x izmišlja presledke v nekaterih celicah. To se zgodi med zagonom ali med shranjevanjem ali ob ugašanju Calc-a. Ker uporabljam en list kot podatkovno bazo, ki jo bere obrazec iz drugega lista, podatkov ne prepozna več in napiše v celico N/A. Ali je to možno odpraviti, ali bom moral uporabljati verzijo 3.x.x.x?

Hvala za pomoč in upam da nisem zgrešil teme

Matej

Komentarji

  • Naredi en zaslonski posnetek teh dni v tednu da lahko poiščemo prave nize.. sam jih verjetno ne boš mogel popravit ker potrebuješ določena dovoljenja za prevajanje.
  • Zdravo

    Žal slike ne znam uvoziti. Gre za digitalno uro v pladnju namizja KDE, desno spodaj. Če jo prilagodim , da kaže datum v dolgi obliki, so dnevi zapisani z veliko začetnico.

    Matej
  • ne rabiš je uvozit..greš na recimo http://shrani.najdi.si/ jo gor naložiš in nato prilepiš povezavo.. sliko pa posnameš z Print Screen gumbom ali pa s kakšnim namenskim orodjem..
    Ne poznam KDEja tako da boš malo pobrskal po programih
  • a) Dnevi so zapisani z veliko, ker je to prva beseda v nizu.
    b) Ali imaš v teh datotekah kakšne šumnike? Morda pot do drugega dokumenta vsebuje presledke ali šumnike?
  • Zdravo

    Slika je na http://shrani.si/f/o/2T/2IUjU13W/posnetek2.png povezavi. Gre za uro desno spodaj, ki je del namizja oziroma namiznega pladnja - angleško desktop tray. Ugotovil sem, da so tudi meseci pisani (prevedeni) z veliko začetnico - v koledarju. Dni in mesecev z veliko začetnico nisem opazil v nobeni drugi distribuciji Ubuntu.
    Torej ne gre za dokumente, ki jih pišem, ampak za elemente namizja, v KDE se imenujejo gradniki namizja.

    Matej
  • Meseci in dnevi so zapisani z veliko samo če se nahajajo na začetku niza (kot sem že napisal):

    image

    O tem ali je to prav ali ne, se bom pa posvetoval s koordinatorjem - to je namreč že kar nekaj časa tako prevedeno.
    Hvala za poročilo, če je še kje kakšna napaka, kar na plano z njo. Bo odpravljena do naslednje manjše izdaje: KDE: 4.13.1.
  • Zdravo

    O.K. hvala

    Matej
  • R33D3M33R je dejal/-a:
    Meseci in dnevi so zapisani z veliko samo če se nahajajo na začetku niza (kot sem že napisal):

    [...]

    O tem ali je to prav ali ne, se bom pa posvetoval s koordinatorjem - to je namreč že kar nekaj časa tako prevedeno.
    Hvala za poročilo, če je še kje kakšna napaka, kar na plano z njo. Bo odpravljena do naslednje manjše izdaje: KDE: 4.13.1.
    Res je, da se dnevi pišejo z malo. Z veliko se pišejo na začetku povedi.
    Na zgornji sliki ne gre za poved, ker na koncu ni pike, pa tudi glagola ni.
    Lahko pa rečemo (in tudi smiselno je tako) da so odebeljene črke naslovi - ki pa jih pišemo z veliko.
  • Začetnice so bile popravljene že zdavnaj tako v razvojni kot tudi stabilni veji, vendar iz meni neznanih razlogov še niso prisotne ne v KDE 4.13.1 ne v 4.13.2. Ker ne vem od kod se točno pobirajo prevodi knjižnic, bo morda še trajalo nekaj časa, da bodo popravki dejansko prisotni v KDE.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.