[rešeno] Izbor brskalnika, ki ni klon Google Chrome

Z nedavno posodobitvijo Firefoxa, se je ta Chromu približal še po videzu (zdaj samo še čakam, da ukinejo Gecko in začnejo uporabljati Blink :rolleyes:). Prilagodljivost vrstic in gumbov je postala otežkočena, saj so nekatere stvari sedaj statične in jih ni mogoče premikati naokoli, moti pa me še tudi kaj drugega.

Sedaj iščem alternativo, zato me zanima kateri brskalnik (ki ni Chrome, Chromium ali eden izmed njunih klonov) pa uporabljate vi?

Komentarji

  • Sem nekaj časa uporabljal Chromium, pa mi flash ni delal korektno, potem sem prešaltal nazaj na firefox in sem na firefoxu že kakšno leto ali dve. Osebno me ne moti redizajniranje.
    Si mogoče probal Opero ali Seamonkey?
  • Opera je po novem klon Chroma, Seamonkey mi je kar všeč, škoda da ni preveden.
  • mogoče bo Iceweasel kaj drugačen?

    sicer pa res neke velike izbire med dobrimi ni. menda naj bi celo neke oglase začeli noter metat pri firefoxu. to bi bila VELIKA napaka. sam izgled me sicer ne moti pa tudi odzivno je dobra edino zaganja se malo dlje kot bi pričakoval.
  • NI panike glede reklam.
    Link
  • No ne vem če bo držalo http://www.cnet.com/news/mozilla-reassurance-firefox-new-tab-page-wont-be-plastered-with-logos/

    https://blog.mozilla.org/futurereleases/2014/05/09/new-tab-experiments/
    These tests are purely to understand what our users find helpful and what our users ignore or disable – these tests are not about revenue and none will be collected. Sponsorship would be the next stage once we are confident that we can deliver user value.
  • Resneje sem se lotil Seamonkeya in ob iskanju razširitev, ki jih uporabljam sedaj, naletel na blokado: ena izjemno pomembna razširitev za brskalnik ne obstaja :(. Škoda, Seamonkey torej odpade. Gledal sem tudi Iceweasel, ampak glede na screenshote je razen odstranjenega brandinga identičen Firefoxu.
  • Tole je na meji FUD. Firefox lahko prilagodiš kakor ti paše, nova možnost urejanja UI ti omogoča ravno to. Mogoče so pa pozabil dodati "prednastavljene profile za UI", da bi stvar zgledala ta kot pred prenovo sistema.

    Kaj je pa narobe z "Chrome" izgledom?
  • Niti približno ni FUD. Poskusi premakniti gumb za reload ali nazaj, poskusi odstraniti gumb: open menu itd. Vse to sem lahko nekoč prilagajal, sedaj je pa zaklenjeno.
  • Screenshot ne pove nič (tudi jaz ga lahko nalepim), raje napiši kako si gumbe spravil tja :P
    image
  • Super, hvala! Z dodatkom je šlo nastaviti vse zadeve, ki so me motile glede novega izgleda.
  • Po mesecu delovanja kot se spodobi, so se nekateri elementi sami od sebe odstranili iz vrstice, drugi pa so se premaknili. Stvari, ki so v vrstici, sedaj ni mogoče premikati, odstraniti, niti ni mogoče dodati novih. Različica brskalnika se ni spremenila, za razširitve pa nisem čisto prepričan. Škoda, sem mislil, da bo zadeva s tem dodatkom trajno rešena, bo se očitno res treba zakopati v konfiguracijske datoteke :(.
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.