Zorin OS (bazira na Ubuntuju)

2»

Komentarji

  • ..Ma hecam se..Vem da obstaja cmd in vse kar si napisal..Mal hecam tiste ki bi uporabljali Linux pod pogojem da je po videzu isti kot windows , da lahko poganjajo programe pisane za windows v linux okolju in da vse naredijo na klik brez terminala ker ne poznajo ukaze..
    Zato sem napisal da mi to nikoli ne bo jasno. Zakaj potem Linux? Ostani na Windozi in uživaj (če si navajen, če ti je lepši in ne vem kaj še)..
  • ubuntu je dejal/-a:
    ..Ma hecam se..Vem da obstaja cmd in vse kar si napisal..Mal hecam tiste ki bi uporabljali Linux pod pogojem da je po videzu isti kot windows , da lahko poganjajo programe pisane za windows v linux okolju in da vse naredijo na klik brez terminala ker ne poznajo ukaze..
    Zato sem napisal da mi to nikoli ne bo jasno. Zakaj potem Linux? Ostani na Windozi in uživaj (če si navajen, če ti je lepši in ne vem kaj še)..
    Prebral bi kaj sem napisal nekaj sporočil nazaj. Ne gre za mene in poganjanje linuxa, ki zgleda kot winsi.
    Kolega ima notesnik, ki mu dela obupno počasi in nima pojma o operacijskih sistemih, tako, da mu je vseeno kaj teče spodaj. Potrebuje urejevalnik dokumentov, e-pošto in dostop do spleta. Zato pa ne rabi vedeti kaj teče v osnovi. Ker pa je tak gumpec bi mu rad naredil okolje slično win xp, ki jih je vajen!
  • gregor3000 je dejal/-a:
    daj mu kubuntu in nato klassic meni (klik z desno na K in izbereš "classic menu") potem zgleda vse nekako kot XP samo da je boljše. če pa je že res treba pa mislim da je tudi neka XP tema, ki se lahko naloži :-D
    Kakšna je razlika med kubuntu in ubuntu?
    še ena varianta je pa Xubuntu
    Ah saj notesnik ni tako slab! Ram 1Gb, procesor 1,5Gb Centrino. Najverjetneje je z diskom kaj narobe, ker se kar ne ustavi med delom.
    Sem sicer pogledal smart podatke in javi, da ima dva slaba sektorja, vendar to ne bi smel biti vzrok za nenehno praskanje.
    Verjetno bi bilo najbolje format C:, vendar nima gobilnikov pri roki in bi zaradi tega raje dal gor linux. Hotel pa sem dato Zorin zaradi desktop preklopnika.
    Zorin-os me jezelo razočaral. Zapekel sem dva DVD-ja! enkrat 7 in enkrat 6, pa noben ne štarta. Potem sem poskusil namestiti na usb 8 in 6 pa je vedno na koncu javil da se ne ujemajo kontrolne vsote.
    USB sem delal z ubuntujem!
  • gregor3000 Član
    uredil/-a 31. January, 2014
    dusang je dejal/-a:
    [quote=gregor3000]daj mu kubuntu in nato klassic meni (klik z desno na K in izbereš "classic menu") potem zgleda vse nekako kot XP samo da je boljše. če pa je že res treba pa mislim da je tudi neka XP tema, ki se lahko naloži :-D
    Kakšna je razlika med kubuntu in ubuntu?
    še ena varianta je pa Xubuntu
    Ah saj notesnik ni tako slab! Ram 1Gb, procesor 1,5Gb Centrino. Najverjetneje je z diskom kaj narobe, ker se kar ne ustavi med delom.
    [/quote]

    razlika je ta da Kubuntu poganja KDE namizje. nekaj je drugačnih programov,sicer pa razen vmesnika in pa nekaj stavri pod pokrovom ni nič kaj drugačen od Ubuntu meni se zdi zelo podoben windows po izgledu. pa tudi po načinu. npr. v Gnome namizju se sprememba ne potrjuje, tu pa so kot v windows 3 gumbi. OK, cancel, potrdi. pa tudi kontrolno ploščo ima, kar podobno windows. no pa v default pogledu je podoben windows.... hkrati pa je moderen ima nekaj odličnih funkcij. najbolj je kak live os zagnat pa se malo sproba: http://www.kubuntu.org/feature-tour

    po defaultu ima kicker ali kaj je že ta meni. samo se da prestavit na "classic" ki je bolj podoben windows xp.

    v bistvu pa ravno močan prenosnik to ni. tako da Xubuntu bi se kar dobro prilegal. imam enega z xfce, ki sem mu tudi prestavil zagonsko panelo na dno ekrana, dal bližnjice na namizje... spremenil gimb v Start (samo ikona je miška)... v glavnem izgleda skoraj tako kot windows. :-) pa za to spremninjanje in prestavljanje sem porabil kakih 20 minut.
  • dusang,
    -to da bi vsi imeli linux ki je po videzu windows sem napisal v sporočilu številka 14. Kaj ti počneš s prenosnikom smo izvedeli šele v sporočilu številka 18 ! V sporočilu številka 18 si na koncu omenil : "OS bi rad instaliral kolegu in mu nastavil winxp okolje, ker je totalni računalniški analfabet"..
    Torej-preden greš v "napad" se prepričaj da imaš prav...
    In moja sporočila niso zlonamerna ampak bolj za hec..Če ne razumeš šale-potem forumi niso za tebe..
    In ja-ne verjamem da računalnik štimaš za frenda-to je tvoj comp...Hahaha!
  • Foter je dobil en slab računalnik (1 jedrni cpu, 512mb rama..) zato sem mu naložo zorin os ker je podoben windowsu in ker je precej low specs baziran. Prvo kaj sem zaznal je to da ni blo zvoka..Zvočna kartica je Realtek ALC665. Potem sem hoto javo instalirat in je precej zapleteno prek terminala tak da če bi se kdo našo da mi pomaga :D

    LP
  • gregor3000 Član
    uredil/-a 14. July, 2014
    svetujem da se to objavi v posebej temi.
    svetujem tudi da se namesto Zorina raje uporabi Xubuntu ali Lubuntu za tak računalnik. Ne vem točno sicer kako močen je tu procesor. Rama pa je malo. Zato bosta ti dve opciji po mojem bolj odzivni. vsaj kar se tiče ubuntu družine.

    glede zvoka s tem imam tudi jaz občasno težave (ne uporabljam Zorin). potrebno je najprej iti po poti ugotavljanja težave. najprej ali zazna kartico/čip ali ga ne zazna? tole v terminal skopirat pa enter... :
    lspci


    rezultat skopirat in prilepit v forum.

    glede jave se doda PPA lahko preko terminala ali preko programskega središča (PPA se doda kot vir, vire se posodobi in java se prikaže v središče). je pa nekaj, da je vse to potrebno samo za Oracle verzijo jave medtem ko je odprtokodna nameščena že v osnovi. sicer ne vem kaj je tu težkega: https://help.ubuntu.com/community/Java

    5 ukazov se kopira in prilepi v terminal in za vsakim se enkrat pritisne enter. enkrat pa bo treba tudi uporabniško geslo vnesti. kot rečejo angleži "even a monkey could do it"
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.