ubuntu repair?

Na računalniku je bil nameščen ubuntu 12 .. pa vse nadgradnje so šle lepo skozi do sedaj .... sistem se ne zažene več .. vsi recovery preko grub menija ne naredijo nič .. piše pa da je nameščen zadnji ubuntu 14 ..

se da kako zadevo reinstalirat z pomočjo CDja ali obstaja kak repair ?

hvala

Komentarji

  • kaj ta forum je splioh še živ?
  • Je živ, ampak s tako skopimi podatki si nihče ne more pomagati nič. Napiši več podrobnosti o sistemu, o napakah, itd.
  • theuros Član
    uredil/-a 19. October, 2014
    Zanima me samo, na kakšen način se lahko ubuntu popravi.

    Ko winsowsi iz nekega razloga odpovejo, da boot ni več možen oz. da nič več ne dela se le to da odpravit z instalacijskim DVDjem, tako da poženeš windows repair .. oz. si shranjuje še neke zadnje znane delujoče konfiguracije in ti bolj ali manj uspešno vstpostavi neko delujoče stanje.

    Kako se da kaj podobnega narediti z Ubuntujem ? .. neglede na to kaj je narobe
  • več variant je. eno je instalacijski DVD in re-install (brez formatiranja).

    Drugače se pa preko napak ki jih sistem sporoči, da vnesti določene komande in se potem sistem sam popravi tako da naloži sveže datoteke s spleta. če deluje recovery potem pomeni da stvar deluje. lahko da samo namizje ne deluje ali da je kakšna težava z grafičnimi gonilniki.

    zato pa je treba podati več podatkov o sistemu in o napakah za odpravljanje težave.

    mimogrede btrfs datotečni sistem (še v razvoju) ima slike datotek vgrajene (podobno kot ZFS). tako, da to bo tudi rešilo zadevo glede prejšnjih posnetkov sistema....
  • Pri meni je situacija taka da sistem se začne zaganjat .. vitim napis ubuntu in oni loader spodi .. nato se mi odpre okence ki pravi:
    "System program problem detected" in imam možnost "prekliči" ali "report problem" ... pa izberem prekliči ... ono okence izgine in imam samo črn zaslon in vidno miško katero lahko premikam .. in to je zo .. kurzor od miške je v obliki X-a

    če delam karkoli na tipkovnici ni odziva ... to je to

    kakšen predlog ?
  • Najprej povej številko nameščene različice, katero namizje je uporabljeno, itd.
  • če bi vedel .. računalnika nisem jaz uporabljal .. sistem sem sam namestil gor vendar je že cca 2 leti nazaj .. namestil pa sem 32 bitno verzijo klacične ubuntu verzije ki je bila takrat aktualna.

    sedaj sicer piše da je verzija 14 saj zalomilo se je po nadgradnji ..

    do konzole načeloma lahko pridem, tako da če lahko tam kaj napišem da mi pove kaj več o tem kaj je nameščeno mi prosim sporoči kaki ukaz naj uporabim
Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.