Thunderbird kako prenesti thunderbird iz Windows v linux

Prosim za pomoč, kako prenesti več uporabnikov thunderbirda iz okolja windows v okolje linux.
Z vsemi nastavitvami in pošto.
Ali je kakšna opcija izvoz in potem v drugem okolju uvoz.

Uvozi opcijo sem našel. Samo kje pa je prvo izvoz?

Komentarji

  • Vse kar moraš narediti je kopirati mapo s profilom iz Windows v Linux. Mesta pa najdeš v Thundebird Wiki: http://kb.mozillazine.org/Profile_folder_-_Thunderbird
  • Super, hvala. Sem nekje zasledil da moram kopirati mapo. Vendar nisem vedel katero. ko sem eno prenesel, sem dobil v levem oknu polno raznih map, ki jih moram sedaj po delih obrisati. Ali mogoče še bolje na novo namestiti thunderbird.
    hvala
  • Če si kopiral podmapo nek-niz-crk-in-stevilk iz Profiles v ~/.thunderbird/nek-niz-crk-in-stevilk na Linuxu, potem bi moral dobiti identični seznam map kot na Windows.
  • Lahko tudi v thunderbirdu določiš pot do pošte direkt na windows particijo in imaš v primeru dualboota pošto enako na obeh sistemih.
  • dragan75 je dejal/-a:
    Lahko tudi v thunderbirdu določiš pot do pošte direkt na windows particijo in imaš v primeru dualboota pošto enako na obeh sistemih.
    To je še boljša rešitev, samo katero mapo določiti, kam naj gleda thunderbird.
  • Najenostavnejši postopek je identičen zgoraj opisanem, le da namesto kopiranja ustvariš simbolno povezavo. To pa narediš tako, da v upravljalniku datotek povlečeš mapo med držanjem Shift+Ctrl.
  • Pri meni izgleda takole:
    image
  • nekaj takšnega sem že počel, je bilo kar uspeš, menim, da je to najlažji način.
    Še prej si bom vse prenesel na zunanji disk. Kdo ve kje se kaj zaštrika
    Hvala
  • Ponovno isti problem. Winsi so mi lepo delovali in sem malo pozabil na varnost. Sedaj me je dokončno zapustil disk z winsi. Ne morem ga ponovno zagnati. Tako da sem na srečo imel že paralelno linux ubuntu 14.04 LTS.
    Lahko pridem do diska z linuxom. Tako da sem dobil vse podatke. Samo mi je zmanjkalo pameti, pri reševanju podatkov iz thunderbirda, predvsem kontakti in stara pisma. Ali mi kdo lahko pomaga, v kateri datoteki so kontakti in v kateri pošta. Hvala.
  • drugače pa imaš plugin za TB ki ti uvozi cel profil (in še marsikaj drugega). torej če lahko dostopiš do profila je stvar rešena.:

    https://addons.mozilla.org/sl/thunderbird/addon/importexporttools/


    ne vem sicer zakaj po default nimajo možnosti izvoza samo e-pošte v datoteko ali kaj podobnega kot ima to outlook.

  • Tale dodatek sem inštaliral, vendar še vedno ne vem katero mapo naj sedaj izberem, kjer bi naj bila sporočil,a katera je shranili thunderbird v winsih
    Če izberem mapo, katero navajajo navodila
    http://kb.mozillazine.org/Moving_from_Windows_to_Linux

    Ne najde nič.

  • v Windows je tam kjer so maili. to se pa vidi v nastavitvah za mejl račun.
  • gregor3000 je dejal/-a:
    v Windows je tam kjer so maili. to se pa vidi v nastavitvah za mejl račun.
    Še vedno se ne znajdem. Torej, preko linux-a dostopam do diska, kjer je bil nekoč windows XP in na njem thunderbird. Sedaj bi rad to "prilepil k moji sedanji pošti, ki se izvaja v thunderbirdu na linux-  ubuntu 14
  • MiranR je dejal/-a:
    gregor3000 je dejal/-a:
    v Windows je tam kjer so maili. to se pa vidi v nastavitvah za mejl račun.
    Še vedno se ne znajdem. Torej, preko linux-a dostopam do diska, kjer je bil nekoč windows XP in na njem thunderbird. Sedaj bi rad to "prilepil k moji sedanji pošti, ki se izvaja v thunderbirdu na linux-  ubuntu 14


    hjah, ne vem kaj naj rečem, ko pa ne vem kako so diski nastavljeni, kako je bil Thunderbird nameščen v Windows XP in kam so bili nameščeni profili za uporabnike na Windows XP. recimo v win7 je po privzetem na C: v mapi:

    Dokumenti in nastavitve > uporabnik > Appdata > Local > Thunderbird > Profiles > krneki.default

    uporabnik - username v Windowsih

    krneki - pač mapa z generiranim imenom neke črke in številke, vsak ima drugače so pa črkeštevilke.default za privzetega uporabnika (ker FF in TB lahko imajo več uporabnikov na istem sistemskem uporabniškem računu)

    v Ubuntu seveda disk ne bo označen s C ampak če ima ime (volume name) potem se ga lahko prepozna po imenu sicer pa po velikosti.

    to so seveda vse splošne informacije saj kaj več pa težko povem iz meni doslej znanih podatkov.

Za komentiranje se prijavite ali pa se vpišite.