Dodaj račun

Dodajanje računa bo pomagalo povezati vaše spletni račun z vašim namizjem Ubuntu. Tako bodo vaša e-pošta, klepet in drugi sorodni programi nastavljeni za vas.

  1. Kliknite ikono skrajno desno v menijski vrstici in izberite Sistemske nastavitve.

  2. Izberite Spletni računi.

  3. Izberite Vrsta računa iz pladnja na desni strani.

    Če želite nastaviti več računov, preprosto ponovite opravljene korake.

  4. Odprl se bo majhen spletni vmesnik, kjer vnesete svoja poverila za spletni račun. Na primer, če se želite povezati z računom Google, vnesite uporabniško ime ter geslo za Google ter se prijavite.

  5. Če ste vnesli prava poverila, boste bili pozvani da sprejmete pogoje uporabe. Za nadaljevanje izberite Sprejmem. Ko sprejmete pogoje, Ubuntu potrebuje vaše dovoljenje za dostop do računa. Če želite dovoliti, kliknite na gumb Dovoli dostop. Ko boste pozvani, vpišite geslo trenutnega uporabnika.

  6. Sedaj lahko izberete programe, ki jih želite povezani s svojim spletnim računom. Na primer, če želite uporabiti spletni račun za klepet in ne želite koledarja potem možnost koledarja izključite.

Po tem ko ste dodali račune, vsak program ki ste ga izbrali, bo samodejno uporabil poverila, ko se prijavite v svoj račun.

Zaradi varnostnih razlogov Ubuntu vašega gesla ne bo shranjeval na računalnik. Namesto njega bo shranil žeton, ki ga ponudi spletna storitev. Če želite v celoti razveljaviti povezavo med vašim namizjem in spletno storitvijo, ga odstranite.