Nameščanje vstavka Flash

Flash je vstavek za vaš spletni brskalnik, ki vam omogoča ogled videov in uporabo vzajemnih spletnih strani na nekaterih spletiščih. Nekatera spletišča brez Flasha ne bodo delovala.

V primeru da Flasha nimate nameščenega, boste verjetno videli sporočilo, ki vas bo obvestilo, da ga spletišče potrebuje. Flash je na voljo kot brezplačen (toda ne odprtokoden) prejem za večino spletnih brskalnikov.

Kako namestiti Flash

  1. Kliknite to povezavo za zagon Programskega središča.

  2. Preberite si opis in mnenja in se prepričajte, da želite namestiti Flash.

  3. V primeru da izberete namestitev Flash, v oknu Programskega središča kliknite Namesti.

  4. V primeru da imate odprta okna spletnega brskalnika jih zaprite in ponovno odprite. Spletni brskalnik bi se moral ob ponovnem odprtju zavedati, da je Flash nameščen in sedaj si boste lahko ogledati spletišča, ki uporabljajo Flash.

Odprtokodni nadomestki za Flash

Na voljo je več prostih, odprtokodnih nadomestkov Flash. Ti na nekaterih področjih delujejo boljše kot vstavek Flash (na primer boljše upravljanje predvajanja zvoka), na drugih pa slabše (na primer na morejo prikazati nekaterih zapletenejših spletnih strani Flash).

Morda bi želeli enega od njih preizkusiti, če s predvajalnikom Flash niste zadovoljni ali pa želite imeti na svojem računalniku toliko odprtokodnih programov kot je le mogoče. Tukaj je nekaj možnosti: