Povezava z brezžičnim omrežjem

V primeru da imate računalnik z omogočenim brezžičnim internetom, se lahko povežete z brezžičnim omrežjem v dometu za dostop do interneta, ogled souporabljenih datotek na internetu in tako naprej.

  1. V primeru da imate na svojem računalniku stikalo brezžične kartice, se prepričajte, da je vklopljeno.

  2. Kliknite meni omrežja v menijski vrstici in nato kliknite na ime omrežja, na katerega se želite povezati.

    Če imena omrežja ni na seznamu izberite Več omrežij in poglejte, če se omrežje nahaja nižje na seznamu. Če še vedno ne vidite omrežja, ste mogoče izven dosega ali pa je omrežje skrito.

  3. V primeru da je omrežje zaščiteno z geslom (šifrirni ključ), ob pozivu vnesite geslo in kliknite Poveži se.

    Ključ je morda napisan pod brezžičnim usmernikom ali osnovno postajo, v navodilih za uporabo ali pa morate vprašati osebo, ki skrbi za brezžično omrežje.

  4. Videz ikone omrežja se bo spremenil medtem ko se računalnik poskuša povezati z omrežjem.

  5. V primeru uspešne povezave, se bo ikona spremenila v piko z loki nad njo. Več lokov nakazuje na močnejšo povezavo z omrežjem. Majhno število lokov nakazuje na šibko in morda ne preveč zanesljivo povezavo.

Če povezava ni bila uspešna, boste mordamorali ponovno vpisati geslo ali boste pa bili obveščeni da je bila povezava prekinjena. Veliko je razlogov zakaj se je to zgodilo. Lahko da ste vnesli napačno geslo, brezžični signal je prešibak ali pa ima vaša brezžična kartica težave na primer. Za več pomoči si oglejte Odpravljanje težav z brezžičnimi omrežji.

Močnejša povezava z brezžičnim omrežjem ne pomeni nujno hitrejše internetne povezave ali višjih hitrosti prejemanja. Brezžična povezava vaš računalnik poveže z napravo, ki zagotavlja brezžično povezavo (kot je usmernik ali modem), vendar sta ti dve povezavi dejansko različni in bosta delovali pri različnih hitrostih.