Zakaj se povezava z mojim brezžičnim omrežjem kar naprej prekinja?

Lahko se zgodi, da se vaša povezava z brezžičnim omrežjem prekine, čeprav ste želeli ostati povezani. Vaš računalnik se ponavadi takoj ko se kaj takega zgodi sam poskuša ponovno povezati z omrežjem (ikona omrežja začne utripati, če se računalnik poskuša ponovno povezati). Vseeno je to lahko zoprno, še posebno, če ste takrat uporabljali internet.

Šibek brezžični signal

Pogost vzrok za prekinitev povezave z brezžičnim omrežjem je šibek signal. Brezžične povezave imajo omejen doseg zato v primeru, da ste predaleč od osnovne brezžične postaje, morda ne boste imeli dovolj močnega signala za vzdrževanje povezave. Zidovi in drugi predmeti med vami in postajo lahko naredijo signal šibkejši.

Ikona omrežja v menijski vrstici prikazuje, kako močan je vaš brezžični signal. Če je signal videti šibek, se premaknite bližje k brezžični napravi.

Omrežna povezava ni bila ustrezno vzpostavljena

Včasih je ob poskusu povezave z brezžičnim omrežjem morda najprej videti, da ste se uspešno povezali, vendar bo nato povezava prekinjena. To se običajno zgodi, ker je bil vaš računalnik le delno uspešen pri povezovanju z omrežjem. Računalnik je uspel vzpostaviti povezavo, vendar povezave ni mogel zaključiti in je zato povezavo prekinil.

Mogoč vzrok za to je, da ste vnesli napačno šifrirno frazo ali pa da vaš računalnik ni dovoljen na omrežju (ker omrežje za prijavo zahteva uporabniško ime).

Nezanesljiva brezžična strojna oprema/gonilniki

Nekatera strojna oprema brezžičnih omrežij je lahko nezanesljiva. Brezžična omrežja so zapletena, zato imajo brezžične kartice in osnovne postaje občasno manjše težave in lahko prekinejo povezave. To je moteče, vendar se z veliko napravami pogosto dogaja. V primeru da se vaše omrežne povezave občasno prekinjajo, je to lahko vzrok. V primeru da se to dogaja zelo pogosto, preizkusite drugo strojno opremo.

Zaposlena brezžična omrežja

Z brezžičnimi povezavami na zaposlenih mestih (na primer na univerzah in v kavarnah) se pogosto poskuša povezati več računalnikov hkrati. Včasih so ta omrežja prezaposlena in ne morejo upravljati vseh računalnikov, ki se poskušajo povezati, zato povezavo z nekaterimi od njih prekinejo.